Verslo ir rinkų naujienos » Kinija jau nėra didžiausia Amerikos užsienio kreditorė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-16 14:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29625


Birželio mėnesį Japonija aplenkė Kiniją ir tapo didžiausia Jungtinių Amerikos Valstijų užsienio kreditorė. Nors abi Azijos atstovės įsigijo Amerikos obligacijų, tačiau pirmoji jų nupirko už pastebimai didesnę sumą.

Per pirmą šių metų vasaros mėnesį, palyginus su geguže, remiantis Amerikos Iždo departamento duomenimis, Japonija savo turimų JAV valstybinių skolos vertybinių popierių kiekį kilstelėjo maždaug 21 milijardu dolerių iki 1,12 trilijono dolerių, arba iki aukščiausio lygio nuo pat 2016 metų spalio mėnesio.

Tuo tarpu Kinija per minimą laikotarpį Amerikos valstybinių obligacijų įsigijo tik už du milijardus dolerių ir dabar jų turi už 1,11 trilijono dolerių sumą.

Neseniai paaštrėjęs JAV ir Kinijos prekybos ginčas sukėlė spėliones, jog Pekinas gali pasirinkti „branduolinį variantą“ ir pasinaudoti savo obligacijomis, kad smogtų Vašingtonui. Tačiau rinkos dalyvių teigimu, nėra jokių tokių požymių.

Trečia tarp užsienio kreditorių pagal turimų JAV skolos vertybinių popierių kiekį yra Didžioji Britanija, kuri savo turimą kiekį per birželį kilstelėjo nuo 323,1 iki 342,3 milijardo dolerių.