Verslo ir rinkų naujienos » A.Greenspan: nėra jokių kliūčių JAV obligacijų pajamingumui kristi žemiau nulio


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-14 02:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29615


Buvęs ilgametis Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Alan Greenspan sakė, kad nenustebtų, jei JAV obligacijų pajamingumas nukristų žemiau nulio. Ir jei tai atsitiks, tai nebus taip svarbu.

„Obligacijų rinkoje vyksta tarptautinis arbitražas, kuris prisideda prie ilgalaikio JAV obligacijų pajamingumo mažėjimo“ - sakė 1987-2006 metais FED vadovavęs Alan Greenspan.

„Nėra jokių kliūčių Amerikos obligacijų pajamingumui kristi žemiau nulio. Tačiau nulis neturi jokios reikšmės, išskyrus tai, kad tai yra tam tikras lygis“ - pridūrė jis.

Vis daugiau ir daugiau obligacijų visame pasaulyje turi neigiamą pajamingumą. Pacific Investment Management Co (Pimco) patarėjas pasaulinės ekonomikos klausimais Joachim Fels neseniai teigė, kad tai gali būti demografinių pokyčių, įskaitant ilgėjančią gyvenimo trukmę ir visuomenės senėjimo rezultatas, o tai reiškia santaupų didėjimą ir didesnį vertės atidėjimą būsimam vartojimui nei einamosioms išlaidoms.

Devyniasdešimt trejų metų Alan Greenspan sakė, kad Joachim Fels nuomonė atrodo gana tikėtina. Tačiau jis įsitikinęs, kad neigiamas obligacijų pajamingumas netaps nuolatine nauja realybe.