Kinai kuria savo virtualią valiutą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-12 16:51 Komentarai: (1)
Kinijos Liaudies bankas (Centrinis bankas) artėja prie darbų užbaigimo ties savo skaitmenine valiuta, atskleidė šios įstaigos atstovas.

Mokėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Mu Changchun Kinijos Finance 40 forumo metu paskelbė, jog Kinijos Liaudies banko siekis yra, kad skaitmeninė valiuta pakeistų M0 arba grynuosius pinigus apyvartoje.

Mu Chungchun pareiškimas rodo, kad po penkerių metų tyrimų Kinijos Liaudies bankas vis labiau artėja prie formalaus savo skaitmeninės valiutos įvedimo.

Jei taip atsitiks, Kinija bus viena iš pirmųjų lyderiaujančių ekonomikų, turinčių savo kriptovaliutą, pažymi žiniasklaidos grupė Bloomberg.

Centriniai bankai, įskaitant Kinijos Liaudies banką, yra susirūpinę dėl populiariausio socialinio tinklapio Facebook planų turėti savo kriptovaliutą Librą. Kinijos institucija mano, kad skaitmeninės valiutos turėtų būti prižiūrimos Centrinių bankų.
 
1.   Parašė kapi-sonas-   2019-08-13 20:11  

Nu šitas tai mane supurtė, neseku aš šiaip isviso bet tai pagalvojau o tai kur USA? Libra ir atvaro itvirtinti kaip nauja realybe. Statam spėju labai gerai prie dolerio. Sankcijų! Pagaliais uzmetys USA. Sakau pasaulis keičiasi