Verslo ir rinkų naujienos » Obligacijų pajamingumas yra žemiausias per 120 metų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-09 16:17.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29601


Bank of America banko analitikai paskelbė, kad remiantis vidutiniu obligacijų pajamingumu iš pasirinktos grupės šalių, bendras obligacijų pajamingumas nukrito iki žemiausio lygio per pastaruosius net šimtą dvidešimt metų.

Minimo banko atstovai analizavo obligacijų pajamingumą iš Didžiosios Britanijos, Australijos, Japonijos, Šveicarijos, Prancūzijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

Pastaruoju metu obligacijų pajamingumas pasaulyje nukrito, nes auga baimė dėl sulėtėjusios pasaulio ekonomikos, o monetarinės politikos vykdytojai pradėjo mažinti palūkanų normas.

Tuo tarpu investicinio banko Goldman Sachs specialistai mano, kad obligacijų paklausa jau galėjo pasiekti savo piką.

„Esant tokiai situacijai, kai daugelio centrinių bankų politikos sušvelninimas jau yra įvertintas kainose, mūsų nuomone, norint tęsti ralį, reikėtų kad gerokai pablogėtų ekonominiai duomenys“ - parašė banko strategai.

JP Morgan banko strategas Marko Kolanovic nurodo, kad S&P500 pelningumas siekia 5,9 procento, kai pasaulinių dešimties metų trukmės obligacijų vidutinis pajamingumas sudaro tik 0,59 procento. Jis pabrėžia, kad laikotarpiu nuo 1985 metų toks didelis skirtumas buvo ypatingai retas reiškinys.