Verslo ir rinkų naujienos » Bitkoinas brangsta kartu su auksu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-09 14:45.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29600


Aukso kaina pakilo virš psichologiškai svarbaus 1500 dolerių už unciją lygio, na o populiariausia pasaulyje virtuali valiuta bitkoinas brango kartu su juo.

Jau tris mėnesius auksas ir bitkoinas formuoja tandemą, o tai yra gana retas reiškinys, pažymi Bloomberg žiniasklaidos grupė.

Panašiai buvo ir prieš trejus metus, kai britai priėmė nustebinusį sprendimą palikti Europos Sąjungą. Tada Didžiosios Britanijos svaras pastebimai atpigo ir pasaulis paniškai bandė iššifruoti, ką visa tai reiškia.

Tuo metu dar nebuvo aišku, ar bitkoinas prisijungs prie aukso kaip saugaus prieglobsčio, tačiau šią tezę patvirtino vėlesni rizikos ir baimės padidėjimo atvejai.

Dabar, prasidėjus prekybos ir technologijų karui, grįžo netikrumas. 2018 metais koreliacija tarp bitkoino ir aukso buvo 0,466, o per pastaruosius tris mėnesius ji šoktelėjo beveik dvigubai iki net 0,827 reikšmės.

Tuo tarpu šiandien po pietų už vieną Trojos unciją aukso buvo mokama po 1503.74 dolerius, arba 0.19 procento daugiau nei vakar, o bitkoinas buvo pakilęs 0.24 procento iki 11751 dolerio.

Nuo metų pradžios minimas vertingasis metalas pabrango virš aštuoniolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus -virš dvidešimt keturių procentų. Tuo tarpu bitkoino kaina atitinkamai šoktelėjo 215,5 procento ir 78,6 procento.