Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump: FED turi mažinti palūkanas labiau ir greičiau, Kinija - ne problema


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-07 17:04.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29592


Amerikos prezidentas Donald Trump atnaujino savo raginimą Federaliniams rezervams paspartinti palūkanų normų mažinimą sakydamas, kad JAV centrinis bankas turi neatsilikti nuo savo kolegų pasaulyje.

„Jie privalo labiau ir greičiau sumažinti palūkanų normas ir nutraukti savo absurdišką kiekybinį sugriežtinimą DABAR “ - Twitter žinutėje trečiadienį parašė Amerikos prezidentas.

Šiuo metu rinkoje laukiama, kad pinigų politika Jungtinėse Amerikos Valstijose vėl bus sušvelninta rugsėjį, po to iki šių metų pabaigos dar tikimasi vieno arba dviejų bazinės palūkanų normos sumažinimų.

Laukimas vis dėlto nėra išeitis, - sakė D.Trump, ragindamas FED veikti dabar.

„Dar trys Centriniai bankai sumažino palūkanų normas. Mūsų problema nėra Kinija - mes esame stipresni nei bet kada, pinigai liejasi į JAV, o Kinija praranda tūkstančius įmonių kitoms šalims, o jų valiuta yra apgulta - mūsų problema yra Federalinis rezervas, kuris per daug išdidus pripažinti savo klaidą, kad jie elgėsi per greitai ir per daug sugriežtino (ir kad aš buvau teisus!)“ - socialiniame tinklapyje trečiadienį parašė Amerikos prezidentas.

„FED galėtų taip lengvai išspręsti savo problemas. Mes vis tiek laimėsime, bet būtų daug lengviau, jei FED suprastų, ko jie nedaro, kad mes konkuruojame su kitomis šalimis, kurios visos nori padaryti gerai sau mūsų sąskaita!“ - pridūrė Donald Trump.