Verslo ir rinkų naujienos » Tai pavojingiausias momentas nuo katastrofos prieš dešimtmetį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-07 15:58.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29591


Vykstantis JAV ir Kinijos prekybos ginčas gali sukelti „pavojingiausią finansinį momentą“ po visuotinės katastrofos praėjusio dešimtmečio pabaigoje, perspėja buvęs Amerikos Iždo sekretorius Larry Summers.

Padidėjus įtampai akcijų rinkoje sulaukėme išpardavimo, o pirmadienį Volstryte buvo užfiksuota blogiausia prekybos sesija šiais metais. Investuotojai suskubo pirkti saugiais laikomus aktyvus, t.y. valstybines obligacijas ir auksą.

Egzistuoja didelė baimė dėl padidėjusios įtampos JAV ir Kinijos santykiuose po to, kai prezidentas Donald Trump pareiškė, kad jis imsis naujų muitų įvedimo Kinijos prekėms, o Iždo departamentas apkaltino Pekiną manipuliavus savo valiuta.

„Mes galime atsidurti pavojingiausiame finansiniame momente nuo 2009 metų finansų krizės, atsižvelgiant į dabartinius įvykius tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kinijos“ - sakė Larry Summers.

2008 metais prasidėjusi pasaulinė finansų krizė buvo skaudžiausia ekonominė katastrofa nuo 1929 metų, kuomet kilo Didžioji depresija.

„Šiuo metu remiantis rinkos vertinimu recesijos rizika yra didžiausia nuo pat 2011 metų. Vidutinių ir ilgalaikių palūkanų normų pokyčiai yra grėsmingi“ - pridūrė buvęs Amerikos Iždo sekretorius.