Verslo ir rinkų naujienos » Antrasis išpardavimas rinkoje galėtų būti panašus į Lehman


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-06 20:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29586


Nomura investicinio banko atstovai tikina, kad investuotojai neturėtų labai džiaugtis dėl pakilimo po prieš tai buvusio pastebimo kritimo. Jie įspėja, kad kitas išpardavimas gali prilygti krizės lygio nuosmukiui, kaip kad buvo po Lehman Brothers žlugimo.

Ši nuomonė yra daug pesimistiškesnė nei likusių Volstryto atstovų, nes dauguma prognozuoja, jog sulauksime tik dešimties procentų korekcijos, kuri neturėtų labai ilgai trukti.

Nomura atstovai grindžia savo požiūrį duomenimis, rodančiais iš rinkos besitraukiančius rizikos draudimo fondus, ir teigia, kad daugiau jų planuojama pasitraukti, ypač kai jų algoritmus suaktyvins didėjantis nepastovumas.

„Šiuo metu manome, kad būtų klaidinga atmesti į Lehman panašaus šoko galimybę“ - pareiškė Nomura makro ir kvantų strategas Masanari Takada.

„JAV akcijų rinkos grafikas dar labiau supanašėjo į sentimentą 2008 metais Lehman Brothers žlugimo išvakarėse, kuris pažymėjo pasaulinės finansų krizės pradžią“ - pridūrė jis.

Nomura prognozuoja, kad rinkos nuosmukio galime sulaukti rugpjūčio pabaigoje, nes tendencijas stebintys algoritminiai prekeiviai vis dar turi daug buliškų pozicijų.

„Mes tikimės, kad bet koks trumpalaikis ralis bus klaidingas judesys, ir manome, kad tokį ralį geriausiai būtų traktuoti kaip galimybę parduoti, ruošiantis antrai nepastovumo bangai, kurios tikimės sulauksime rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje “ - sakė Masanari Takada.

„Čia pridursime, kad antroji banga gali smogti smarkiau nei pirmoji, pavyzdžiui, kaip pakartotinis požeminis smūgis, kuris užtemdo pradinį žemės drebėjimą“ - reziumavo jis.