Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausias Šveicarijos bankas kilstelėjo grynąjį pelną


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-23 13:41.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29512


Didžiausias Šveicarijos bankas UBS šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Nors pajamos lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus kiek smuktelėjo, tačiau pelnas paaugo. Šiandieninės prekybos metu banko akcijos brangsta: UBS 12,07 (2,20%).

Per antrą šių metų ketvirtį minimam bankui iš Šveicarijos pavyko uždirbti 1,392 mlrd. dolerių grynojo pelno, kai prieš metus per tą patį laikotarpį jis buvo kiek mažesnis ir siekė 1,382 mlrd. dolerių.

UBS banko grynasis pelnas per pirmą šių metų ketvirtį siekė 1,141 mlrd. dolerių.

Tuo tarpu bendros veiklos pajamos lyginant su praėjusių metų antru ketvirčiu smuktelėjo 1,5 procento, o lyginant su pirmais trimis šių metų mėnesiais, paaugo virš keturių procentų iki 7,532 mlrd. dolerių.

Bendrai po pirmų šešių šių metų mėnesių UBS pajamos sudaro 14,75 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas - 2,533 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos krito apie septynis procentus, o grynasis pelnas - virš keturiolikos procentų.

Nuo šių metų pradžios minimo didžiausio Šveicarijos banko rinkos vertė smuktelėjo virš trijų procentų, o per pastaruosius vienerius metus krito dvidešimt šešiais procentais.


UBS akcijų kaina išlieka ilgalaikiame horizontaliame konsolidaciniame kanale, na o šiuo metu artėja prie jo apatinės dalies, kuri tikėtina, jog artimiausiais mėnesiais bus patestuota.