Verslo ir rinkų naujienos » Mažmeninė prekyba Amerikoje ūgtelėjo dvigubai sparčiau nei laukta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-16 17:29.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29479


Per pirmą šių metų vasaros mėnesį Amerikoje mažmeninės prekybos apimtys ne tik kad ūgtelėjo tokiu pat tempu antrą mėnesį iš eilės, tačiau ir dvigubai sparčiau nei laukta.

Birželį, kaip ir gegužę, šalyje mažmeninė prekyba ūgtelėjo 0.4 procento. Prieš tai skelbta, jog šis rodiklis per paskutinį pavasario mėnesį padidėjo 0.5 procento.

Tuo tarpu bazinė mažmeninė prekyba, kurią apskaičiuojant nėra atsižvelgiama į maisto paslaugų, automobilių, degalų ir statybinių medžiagų pardavimus, per praėjusį mėnesį Amerikoje ūgtelėjo net 0.7 procento, kai laukta, jog pasistiebs vidutiniškai tik 0.3 procento. Gegužę šis rodiklis paaugo 0.6 procento, nors prieš tai skelbta, kad pakilo 0.5 procento.

Internetinių parduotuvių pardavimai per pirmą vasaros mėnesį paaugo 1.7 procento, automobilių pardavimai antrą mėnesį iš eilės pakilo 0.7 procento. Statybinių medžiagų pardavimai paaugo 0.5 procento, drabužių ir baldų irgi tiek pat, na o restoranų ir barų mažmeniniai pardavimai ūgtelėjo 0.9 procento.

Degalų mažmeniniai pardavimai dėl smukusių jų kainų krito antrą mėnesį iš eilės, šįkart 2.8 procento, arba labiausiai nuo pat gruodžio, be to, Amerikoje smuktelėjo elektrotechnikos, bendro pobūdžio parduotuvių (1.1 procento) pardavimai.

Mažmeninė prekyba atmetus degalų ir automobilių pardavimus, per birželį šioje šalyje pakilo 0.7 procento. Laukta, jog šis rodiklis pasistiebs vidutiniškai 0.3 procento, kai gegužę fiksuotas 0.5 procento prieaugis.