Verslo ir rinkų naujienos » J.Powell: darbai susiję su Facebook kriptovaliuta turėtų būti sustabdyti


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-11 17:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29458


Amerikos Centrinio banko vadovas Jerome Powell mano, kad Facebook kriptovaliutos projektas Libra neturėtų būti tęsiamas tol, kol nebus išspręstos baimės dėl privatumo, pinigų plovimo, stabilumo ir vartotojų apsaugos.

Jis pateikė savo vertinimą apie Facebook projektą per pusmečio ataskaitą apie JAV pinigų politiką, pateiktą Kongreso finansinių paslaugų komisijai. Savo kalboje Fed vadovas nurodė, kad Libra vertinimas turėtų būti atliekamas kantriai ir atidžiai, nes kriptovaliutos nepatenka į esamas teisines nuostatas.

„Tai nėra kažkas, kas tinka dabartinei reguliavimo sistemai, bet taip pat gali turėti potencialiai sisteminį poveikį“ - pabrėžė Jerome Powell.

„Federalinis rezervas įsteigė specialią darbo grupę, kurios užduotis - reguliariai stebėti projektą, koordinuojant veiklą su kitų šalių centriniais bankais“ - sakė jis.

Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas taip pat laukia JAV Finansinio stabilumo priežiūros tarybos, t.y. reguliavimo institucijų grupė, kurios užduotis yra anksti nustatyti šalies finansų sistemos grėsmes, ataskaitos apie Libra kriptovaliutą.

Jis tuo pačiu pabrėžė, kad remia naujoves finansų rinkoje, tačiau jas reikėtų įgyvendinti nustatant grėsmes. Didžiulė Facebook naudotojų platforma reiškia, kad Libra žymiai skiriasi nuo kitų kriptovaliutų iniciatyvų.