Verslo ir rinkų naujienos » Fed pasirinks nedidelius palūkanų mažinimus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-11 13:35.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29455


Amerikos Centrinio banko vadovo Jerome Powell kalbėjimas Kongrese rodo, jog monetarinės politikos vykdytojai atsargiai švelnins savo politiką, tikina JPMorgan banko pagrindinis ekonomistas Michael Feroli.

Jis teigia, kad nesitiki agresyvaus palūkanų mažinimo Amerikoje. Kalbėdamas prieš Kongresą, Fed vadovas Jerome Powell nieko nesakė apie tai, kas parodytų grėsmę ar poreikį bet kokiam staigiam veiksmui, atkreipia dėmesį minimas ekonomistas.

„Jerome Powell sakė, kad ekonomika gana gerai veikia, tačiau tuo pačiu pripažino, kad jos perspektyvoms poveikį daro tam tikri netikrumo veiksniai“ - sakė Michael Feroli.

Anot jo, tokia retorika kalba apie scenarijų su keletą atsargių palūkanų normų mažinimų. Šis požiūris gali keistis tik tada, jei ekonomikos duomenys aiškiai nustebins neigiama kryptimi, apie ką vis dar negalima būtų pasakyti, pažymi JPMorgan ekonomistas.

„Mano nuomone, sulauksime palūkanų mažinimo ciklo, kuris bus panašus į 1998 metų, kuomet siekiant apsidrausti buvo keletas nedidelių sumažinimų, vietoj rimto palūkanų kirpimo“ - primena Michael Feroli, nurodydamas palūkanų normų sumažinimą nuo 5,5 proc. iki 4,75 procento, kuris įvyko po krizės Azijoje ir Rusijoje.