Verslo ir rinkų naujienos » J.Powell: JAV ekonomika jaučia padidėjusio netikrumo poveikį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-10 17:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29450


Amerikos Centrinio banko vadovas Jerome Powell pareiškė, kad JAV ekonomika kenčia nuo padidėjusio netikrumo, kurį sukelia prekybos įtampa ir lėtesnis pasaulio augimo tempas, neigiamo poveikio.

Jis dar kartą pareiškė, kad monetarinės politikos vykdytojai imsis veiksmų, jei prireiks suteikti paramą paklausai.

„Po paskutinio posėdžio, remiantis paskelbtais duomenimis ir kitais signalais, atrodo, kad dėl prekybos įtampos ir susirūpinimo dėl pasaulio ekonomikos stiprybės, tai toliau neigiamai veikia Jungtinių Amerikos Valstijų ekonomikos perspektyvą“ - rašoma Fed vadovo pranešime, kurį jis skaitys šalies Kongrese.

Jerome Powell patvirtino praėjusį mėnesį vykusio Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovų susitikimo poziciją, kad netikrumas dėl prekybos ir pasaulio ekonomikos sveikatos yra veiksniai, didinantys netikrumą.

Amerikos Centrinio banko vadovas mano, kad šalies ekonomikos, kuri yra pati didžiausia pasaulyje, augimas per antrąjį šių metų ketvirtį gali būti mažesnis nei fiksuotas per pirmus tris šių metų mėnesius, kuomet jis siekė 3,1 procento. Jis pabrėžė, kad monetarinės politikos vykdytojai atidžiai stebės įvykius ir veiks tinkamai, kad palaikytų plėtrą.

„Mūsų bazinis scenarijus numato solidaus ekonomikos augimo, stiprios darbo rinkos išlaikyma ir infliaciją, kuri grįžta prie dviejų procentų. Tačiau pastaraisiais mėnesiais neaiškumas dėl šios prognozės padidėjo. Visų pirma, atrodo, kad kai kurių šalių ekonomikos augimo tempas sulėtėjo, o šis silpnumas veikia JAV ekonomiką“ - rašoma Jerome Powell pranešime.

„Šie nuogąstavimai galėjo prisidėti prie verslo nuotaikų kritimo, kuris buvo pastebėta kai kuriose neseniai atliktose apklausose, ir gali būti matomi būsimuose duomenyse“ - tikino jis.