Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausias recesijos pavojus per dvyliką metų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-10 14:01.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29447


Amerikos Federalinio Rezervų banko Niujorko filialo apskaičiuotas indeksas rodo, kad recesijos rizika Jungtinėse Amerikos Valstijose pasiekė trisdešimt tris procentus.

„Jei kas nors nemato, jog Amerikos ekonomika juda recesijos link, galbūt jis nežino, kokį indeksą žiūrėti“ - Twitter įraše įspėja David Rosenberg iš Gluskin Sheff & Associates.

Minimos investicinės kompanijos vyriausias ekonomistas ir strategas pažymi, kad recesijos grėsmė, kurią apskaičiavo Fed departamentas Niujorke, pasiekė trisdešimt tris procentus.

Kaip rodo paskutinių penkiasdešimties metų rodiklio duomenys, tai yra riba, kuri visada lėmė recesiją. Minimas rodiklis remiasi trumpalaikių iždo vekselių ir JAV 10 metų obligacijų pajamingumo skirtumu (atsižvelgimas į ilgalaikių ir trumpalaikių rinkos palūkanų normų santykį, yra vienas iš tradicinių būdų prognozuoti nuosmukį).

„Labiausiai tikėtina, kad recesija prasidėjo jau pirmąjį ketvirtį“ - rašoma David Rosenberg komentare paskelbtame Gluskin Sheff & Associates svetainėje, kur jis taip pat nurodo keturias ekonominės veiklos vertinimo priemones, kurios jau šiame cikle pasiekė piką.