Verslo ir rinkų naujienos » Morgan Stanley abejoja tolesniu akcijų kainų kilimu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-08 18:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29438


Investicinio banko Morgan Stanley portfelyje pasaulio akcijų dalis šiuo metu yra mažiausia per penkerius metus. Jis rekomenduoja mažinti akcijų dalį, nes mano, kad per artimiausius tris mėnesius jos neatneš pelno.

Banko strategai tikina, kad įmonių pelnų prognozės yra pernelyg optimistinės, jei prisiminti gilėjančias pasaulio pramonės sektoriaus problemas. Tuo pačiu metu lūkesčiai dėl švelnesnės pinigų politikos yra dideli, todėl egzistuoja maža galimybė toliau didėti akcijų kainoms.

„Mes vertiname, kad rinka yra pernelyg optimistinė situacijoje, kai atrodo, kad tai rodo mažą obligacijų pajamingumą, t.y. pasaulinės perspektyvos pablogėjimą“ - rašoma Morgan Stanley strategų ataskaitoje.

„Tolesnis pasaulinio PMI smukimas rodo, kad yra makroekonominė aplinka, kurioje yra daug rizikos padėties pablogėjimui“ - perspėja minimo investicinio banko specialistai.

Morgan Stanley strategai pataria pasirinkti Japonijos bendrovių ar Europos įmonių akcijas, o ne JAV ir besivystančių rinkų akcijas. Tuo pačiu banko investiciniame portfelyje jie padidino Japonijos ir besivystančių šalių obligacijų kiekį.