Verslo ir rinkų naujienos » Euro zonos sulėtėjimas nėra laikinas reiškinys


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-07-08 16:04.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29436


Euro zonos ekonomikos sulėtėjimas neturėtų ir toliau būti laikomas „laikinu kritimu“, o Europos Centrinis bankas turėtų būti pasirengęs situacijos pablogėjimui, sakė Europos Cerntrinio banko Valdančiosios tarybos narys Olli Rehn.

Anot jo, augimas bendroje valiutos zonoje pastaruoju metu pastebimai sulėtėjo. Jis pabrėžė, kad negalima paneigti, jog rinkos dalyviai ir visuomenė abejoja apie Centrinio banko gebėjimą pasiekti kainų stabilumo tikslą.

Regiono sulėtėjimas tęsiasi jau daugiau nei metus ir jį dar labiau sustiprino įtampa pasaulio prekyboje ir politinis neapibrėžtumas, bei tai ypač neigiamai paveikė gamintojus.

„Mes turime daug priemonių, kurios yra labai veiksmingos ir kurios, kaip paketas, turi dar didesnį poveikį nei pavieniui“ - tikino Europos Centrinio banko atstovas Olli Rehn.

Birželio mėnesį ECB atstovai nurodė, kad yra linkę toliau mažinti palūkanų normas ir galbūt net atnaujinti turto pirkimus, jei ekonominė padėtis nepagerės.

Pasak Olli Rehn, reikės įveikti kai kuriuos apribojimus, įskaitant mažą bankų, kurie kovoja su neigiamomis palūkanų normomis, pelningumą ir teisinius apribojimus susijusius su konkrečių šalių obligacijomis, kurias gali įsigyti ECB.