Verslo ir rinkų naujienos » Prognozuoja Australijos dolerio vertės kritimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-20 18:17.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29358


Investicinė kompanija BlackRock atskleidė, kad ji tikisi Australijos dolerio vertės sumažėjimo ir užėmė atitinkamas pozicijas, kurios leis iš to uždirbti.

Anot jų, tą lems didelis palūkanų normos sumažinimas, nes Centrinis bankas sieks pagelbėti silpnėjančiai ekonomikai.

BlackRock atstovai tikisi, kad Australijos Centrinis bankas savo palūkanų normą sumažins iki 0,5 procento, kai šiuo metu ji sudaro 1,25 procento.

Minimos investicinės kompanijos Sidnėjuje specialistas Craig Vardy prognozuoja, kad kitais metais Australijos doleris gali susilpnėti iki 0,65 Amerikos dolerių.

„Aš neabejoju, kad Australijos Centrinis bankas neturės jokių problemų su sumažinimu žemiau vieno procento“ - tikino jis.

Minimas specialistas pažymėjo, kad Centrinis bankas nori imtis ryžtingesnių priemonių siekiant sumažinti nedarbą ir padidinti infliaciją.

Šiemet Australijos dolerio vertė dėl pasaulinės ekonomikos sulėtėjimo, susijusio su JAV ir Kinijos prekybos karu, dolerio atžvilgiu smuktelėjo apie du procentus. Artėjant vakarui valiutų rinkoje už vieną Australijos dolerį mokėta po 0.69193 Amerikos dolerius, arba 0.53 procento daugiau nei vakar. Tai žemiausias lygis nuo pat šių metų pradžios.

Paskutinį kart už Australijos dolerį mokėta po mažiau nei 0,65 Amerikos dolerius 2009 metų kovą.