Verslo ir rinkų naujienos » Aukso kaina aukščiausia nuo pat 2014 metų kovo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-20 17:01.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29357


Didėjantys lūkesčiai dėl pinigų politikos švelninimo Amerikoje ir Europoje prisidėjo prie aukso kainos augimo, kuri tuo pačiu pasiekė nuo pat 2014 metų kovo nematytą lygį.

Antradienį Europos Centrinio banko vadovo Mario Draghi kalba sustiprino įsitikinimą apie artėjantį pinigų politikos švelninimą euro zonoje. Tuo tarpu vakar po dvi dienas trukusio Amerikos Federalinio Rezervų banko posėdžio paviešinus informaciją, tai dar labiau padidino rinkos dalyvius lūkesčius dėl bazinės palūkanų normos mažinimo šalyje.

Šiandien vienu metu biržoje už Trojos unciją aukso buvo mokama net po 1393.67 dolerius.

Geopolitinė įtampa, prekybos karai, didėjantis nerimas dėl pasaulinės ekonomikos lėtėjimo - visą tai yra labai palanku auksui.

„Šie įvykiai buvo ypač palankūs auksui. 1350 dolerių kainos pralaužimas yra pirmas žingsnis link aukso pabrangimo dar šimtu dolerių“ - tikino Saxo Bank banko žaliavų strategijos vadovas Ole Hansen.

Artėjant vakarui aukso kaina buvo pakilusi 1,6 procento iki 1382.18 dolerių už Trojos unciją. Nuo šių metų pradžios šio vertingojo metalo vertė ūgtelėjo apie aštuonis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - apie devynis procentus.