Verslo ir rinkų naujienos » M.Draghi mato galimybę ir erdvės tolesniam stimuliavimui


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-18 13:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29339


Mario Draghi nukreipia Europos Centrinį banką link didesnio ekonomikos skatinimo, pabrėždamas, kad auganti rizika didina veiksmų poreikį. Po šios informacijos pasirodymo ėmė silpnėti euras.

Jis sakė, kad jei perspektyvos nepagerės ir infliacija nesustiprės, reikės papildomų paskatų.

„Jei nebus pagerėjimo, ir tai kels grėsmę infliacijos sugrįžimui link mūsų tikslinio lygio, reikės papildomos monetarinės stimuliacijos“ - tikino Europos Centrinio banko vadovas.

„Tolesnis palūkanų normų mažinimas vis dar yra mūsų priemonių dalis. Taip pat yra vietos turto pirkimo programai“ - pridūrė jis, užtikrindamas, kad ECB naudos visas turimas priemones kainų stabilumui pasiekti.

Tai naujausias sušvelnėjęs Europos Centrinio banko Valdančiosios tarybos, kuri kovoja su ekonomikos sulėtėjimu ir siekia kilstelti infliaciją, kuri tebėra mažesnė už tikslą, atstovo komentaras. Mario Draghi sakė, kad geopolitinių veiksnių, protekcionizmo ir pažeidžiamumo besivystančiose rinkose rizika nebuvo likviduota ir yra svarbi, ypač gamybos sektoriaus atveju.

Pagrindiniai Centriniai bankai visame pasaulyje pakeitė savo požiūrį, nes prekybinė įtampa kenkia pasaulio ekonomikai. Šią savaitę Amerikos Federalinis Rezervų bankas, Anglijos bankas ir Japonijos bankas organizuoja savo atstovų susitikimus, kurie turėtų suteikti daugiau informacijos apie jų susirūpinimą.