Verslo ir rinkų naujienos » Liepą pirmas palūkanų mažinimas JAV, o paskui kiti


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-17 16:42.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29335


Evercore ISI kompanijos vadovas ir vienas iš gerbiamiausių Volstryro ekonomistų Ed Hyman neabejoja, kad liepos mėnesį Fed atliks „apsidraudžiantį“ palūkanų normos mažinimą, o po to jų bus dar daugiau.

„Manau, kad jie sušvelnins liepos mėnesį ir dar kelis kartus po to, kad atkurtų įprastą pajamingumo kreivę ir suteiktų tam tikrą saugumą sistemai dėl prekybos konflikto“ - sakė minimas ekonomistas, kuris per pastaruosius kelis dešimtmečius yra tarp pirmaujančių Volstryto ekonomistų apklausose.

Jo nuomone, atviršktinė arba apsisukusi pajamingumo kreivė šiuo metu yra didžiausia grėsmė rinkai.

„Anksčiau ji visada veikė. Tai yra recesijos pirmtakas. Tai verčia mane jaustis nepatogiai, bet ji turėtų išlikti apsivertusi dar kelis artimiausius mėnesius, kad gautume tikrą signalą“ - tikino Ed Hyman.

Pasak jo, Amerikos Centrinis bankas turėtų galiausiai priimti tai, kad prekybos konfliktas tarp JAV ir Kinijos greitai nesibaigs.

„Manau, kad Fed turi padaryti prielaidą, jog prekybos įtampa gali išlikti ilgą laiką“ - sakė jis.

Kaip dar vieną argumentą dėl pinigų politikos švelninimo Evercore ISI kompanijos vadovas nurodė nuolatinę žemą infliaciją.

Rinkoje taip pat laukiama, kad kitą mėnesį Amerikoje bus nurėžta bazinė palūkanų norma. Remiantis ateities sandoriais, šiuo metu tikimybė, kad liepą bus sušvelninta pinigų politika, siekia net devyniasdešimt procentų. Be to, tikimybė, kad iki metų galo bus trys palūkanų normos sumažinimai, dabar sudaro irgi devyniasdešimt procentų.