OPEC sumažino naftos paklausos prognozę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-06-13 18:05 Komentarai: (0)
Naftos eksportuotojų organizacija (OPEC) ketvirtadienį sumažino savo anksčiau skelbtą naftos paklausos šiems 2019 metams prognozę.

Kartelis nurėžė gegužės mėnesio prognozę septyniasdešimt tūkstančių barelių iki 1,14 mln. barelių per dieną.

Savo mėnesinėje ataskaitoje organizacija teigė, kad lūkesčių sumažėjimas iš esmės atspindi silpnesnės paklausos išsivysčiusiose šalyse, kurios yra Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (OECD) narės, duomenis.

OPEC atstovai prognozuoja, kad šiose šalyse paklausa smuks 140 tūkstančių barelių per dieną, tuo tarpu valstybėse, kurios neįeina į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją, naftos paklausa turėtų pakilti vienu milijonu barelių per dieną.

Per visus praėjusius metus bendra pasaulinė naftos klausa paaugo 1,41 milijonu barelių per dieną.

Tuo tarpu šiandien nafta, po pasirodžiusios informacijos apie tai, jog Omano įlankoje buvo užpulti du tanklaiviai, pastebimai brangsta. Artėjant vakarui Brent rūšies žaliavinė nafta buvo pabrangusi apie tris procentus iki 61.76 dolerių už barelį, o WTI rūšies žaliavinės naftos kaina buvo pašokusi virš trijų procentų iki 52.79 dolerių už barelį.

Nuo šių metų pradžios Brent nafta pabrango apie penkiolika procentų, o WTI - virš šešiolikos procentų. Tuo tarpu per pastaruosius vienerius metus jų kainos atitinkamai smuko penktadaliu ir bevek dvidešimt vienu procentu.
 
Dar nėra komentarų