Verslo ir rinkų naujienos » Kinijoje dvyliktą mėnesį iš eilės krito automobilių pardavimai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-11 17:01.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29309


Ir toliau išlieka prasta padėtis Kinijos automobilių rinkoje. Praėjusį mėnesį naujų automobilių pardavimai šioje šalyje susitraukė jau net dvyliktą kartą iš eilės.

Remiantis šiandien pateiktais Kinijos keleivinių automobilių asociacijos duomenimis, mažmeninė prekyba sedanais, sportiniais automobiliais, mikroautobusais ir daugiafunkcinėmis transporto priemonėmis gegužės mėnesį sumažėjo 12,5 procento iki 1,61 mln. vienetų.

Mėnesį prieš tai šioje šalyje naujų automobilių pardavimai susitraukė 16,6 procento, o kovą smuko dvyliką procentų. Krito tiek vietinių gamintojų, tiek tarptautinių bendrovių pardavimai.

Nors Kinijos valdžios institucijos birželio mėnesio pradžioje pateikė skatinimo planą, kad padėtų padidinti automobilių paklausą, veiksmuose nenumatyta naujų centrinės valdžios išlaidų ir abejojama, ar jie yra pakankami pardavimams kilstelti.

„Tai labai sunkus laikotarpis Kinijos automobilių pramonei. Pirmoji birželio savaitė parodė nedidelį bendrą pardavimų padidėjimą, palyginti su praėjusiais metais, po to, kai prekiautojai sumažino kainas, kad pritrauktų pirkėjus“ - sakė Kinijos keleivinių automobilių asociacijos generalinis sekretorius Cui Dongshu.