Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2019-06-06 16:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29289


Investuotojų akiratyje – ECB sprendimas ir D. Trumpo komentarai. JAV akcijų indeksų ateities sandoriai nerodo didelių pokyčių.



Vakar JAV indeksai toliau kilo į viršų. Dow Jones ir S&P 500 fiksavo kiek didesnius nei 0,8% prieaugius, Nasdaq reikšmė ūgtelėjo 0,64%. Šiandienos priešprekybinėje sesijoje akcijos nerodo didelių pokyčių. Investuotojai šiandien daugiausiai dėmesio skiria palūkanų klausimus sprendžiančiam Europos centriniam bankui ir, žinoma, D. Trumpo komentarams apie prekybos nesutarimus. JAV prezidentas teigė, jog vakar vykusios derybos su Meksika šiandien bus tęsiamos toliau, tačiau, jeigu nebus pasiektas galutinis susitarimas, 5% tarifai prekėms iš Meksikos įsigalios jau kitą pirmadienį. Pasak jo, kuo labiau didės tarifai, tuo daugiau kompanijų iškėlusių savo gamyklas iš JAV, grįš į gimtąją šalį. Tuo tarpu derybose su Kinija taip pat nematyti pozityvių ženklų. Reuters paskelbė, jog D. Trumpas yra pasiruošęs tinkamu metu įvesti bent 300 mlrd. USD vertės papildomus tarifus importuojamoms prekėms iš Kinijos. Šiandien taip pat paskelbta, jog praėjusią savaitę bedarbių paraiškų skaičius šalyje siekė 218 tūkst. Ekonomistai prognozavo 215 tūkst. Tarp pavienių bendrovių išsiskiria stipriai į viršų šovusios mados ir stilistikos kompanijos Stitch akcijos. Bendrovės rezultatai pranoko lūkesčius. Praėjusio ketvirčio pelnas sudarė 7 mln. USD, arba 0,07 USD akcijai. Pajamos per metus išaugo nuo 316,7 mln. USD iki 408,9 mln. USD. Analitikai prognozavo 0,03 USD nuostolio, tenkančiai vienai akcijai, ir 395 mln. USD pajamų. Remiantis Reuters duomenimis, iš 11 Stitch Fix sekančių analitikų, 3 rekomendacija yra „pralenks rinką“, 8 – „laikyti“. Nuo metų pradžios iki šiandien kompanijos akcijos jau buvo pabrangusios beveik 38%.

Azijos indeksai šiandien nerado bendros krypties. Šanchajuje akcijos bendrai krito 1,17%. Honkongo akcijų indeksas kilo į viršų 0,26%. Pigo energetikos bendrovių akcijos. Pagrindinis Australijos vertybinių popierių indeksas pratęsė kryptį aukštyn jau trečią prekybos sesiją iš eilės. Išsiskyrė finansų ir bankų sektorius. Didžiausio šalies banko Commonwealth Bank of Australia akcijos pasiekė aukščiausią kainos lygį per pastaruosius metus. Taip pat brango ir kitų bankų akcijos. Šalies centrinis bankas šią savaitę sumažino palūkanų normas nuo 1,5% iki 1,25%, kurios pasiekė žemiausią lygį istorijoje. Palūkanų mažinimas turėtų suteikti paskatų šalies darbo rinkai ir pakelti infliacijos lygį.

Europos centrinis bankas, kaip ir tikėtasi, nusprendė nekeisti palūkanų. Posėdis vyksta Vilniuje. Jame dalyvauja 19-os centrinių bankų vadovai. Paskelbta, jog palūkanos išliks dabartiniame lygyje bent iki 2020 metų antros pusės. Eurostat paskelbė patikslintus euro zonos BVP duomenis. Regiono ekonomika pirmą ketvirtį, lyginant su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu, augo 0,4%. Per metus BVP augimas siekė 1,2%. Bendrai Europos Sąjungos šalių ekonomika ūgtelėjo 1,5%. Palyginimui, JAV BVP pirmą ketvirtį, lyginant su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu, išaugo 0,8%, o per metus net 3,2%. Lūkesčius viršijo paskelbta Vokietijos gamyklų užsakymų statistika. Naujų užsakymų kiekis balandį, lyginant su kovu, augo 0,3%. Analitikai prognozavo vos 0,1% siesiantį augimą. Tarp pavienių bendrovių stipresniu kritimu išsiskiria Prancūzijos automobilių gamintojos Renault akcijos. Skelbiama, kad Fiat Chrysler nusprendė atsiimti savo pasiūlymą jungtis su Renault. Pasak Renault, susitarimas negalėjo būti pasiektas, nes Prancūzijos vyriausybės atstovai paprašė jį atidėti. Būtent Prancūzijos vyriausybė yra didžiausia Renault akcininkė, kuriai priklauso kiek daugiau nei 15% akcijų.