Verslo ir rinkų naujienos » Įspėja dėl pernelyg didelio optimizmo susijusio su palūkanų normos mažinimu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-06 14:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29287


Investuotojų lūkesčiai dėl artėjančio palūkanų normų mažinimo JAV yra pernelyg optimistiški, mano UBS ir Goldman Sachs bankų atstovai.

Lūkesčiai dėl palūkanų normos mažinimo padidėjo po paskutinių Fed pirmininko Jerome Powell pastabų. Be to, vakar pasirodę gegužės mėnesio duomenys apie Amerikos privačiame sektoriuje sukurtų darbo vietų skaičių, kuris buvo gerokai mažesnis nei laukta, dar labiau sustiprino šiuos lūkesčius.

„Manau, kad rinka įtraukė į kainas per daug didelį palūkanų normų mažinimą, kurį gali atlikti Fed“ - sakė Šveicarijos banko UBS stebėtojų tarybos vadovas ir buvęs Vokietijos centrinio banko vadovas Axel Weber.

„Jei klausotės pagrindinių sprendimų priėmėjų, tokių kaip Charlie Evans, jei klausotės Jerome Powell, nebus greito palūkanų mažinimo“ - pridūrė jis.

Axel Weber mano, kad jei per antrąjį pusmetį toliau bus skelbiami silpnesni makro duomenys, Fed gali apsvarstyti „korekcinius veiksmus“.

Panašios nuomonės laikosi Goldman Sachs banko veiklos direktorius John Waldron.

„Rinka įvertino kainose gana didelį Fed judesį. Bijau, kad rinka pernelyg optimistiškai žiūri į tai, kokia bus skalė ir kaip greitai Fed tai padarys“ - tikino jis.

Vakar remiantis ateities sandoriai tikimybė, kad Amerikoje jau liepą bus sumažinta bazinė palūkanų normą, siekė net septyniasdešimt du procentus.