Verslo ir rinkų naujienos » Dėl prekybos karo pasaulinis BVP susitrauks 455 mlrd. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-06 12:49.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29286


Tarptautinis valiutos fondas paragino sparčiai užbaigti Jungtinių Amerikos Valstijų prekybos karą su Kinija, nes tai kenkia pasaulio ekonomikai.

Šio fondo vadovė Christine Lagarde pabrėžė apie didėjantį susirūpinimą dėl didžiausio prekybos konflikto nuo pat praėjusio amžiaus trisdešimtųjų.

G20 šalių aukščiausiojo lygio susitikimui Japonijoje parengtame pranešime, kuriame dalyvaus finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai, Tarptautinio valiutos fondo atstovai apskaičiavo, kad neseniai paskelbtos protekcionistinės priemonės kitais metais sumažins pasaulinį bendrąjį vidaus produktą 0,3 procentinio punkto.

Įvertinus per pastaruosius vienerius metus paskelbtus muitus, bendras neigiamas poveikis pasauliniam bendram vidaus produktui sudarys 0,5 procentinio punkto.

„Tai reiškia apie 455 milijardų JAV dolerių nuostolį, daugiau nei Pietų Afrikos ekonomikos vertė“ - sakė TVF vadovė Christine Lagarde pabrėždama, kad yra tvirtų įrodymų, kad JAV, Kinija ir pasaulio ekonomika dėl konflikto patiria praradimus.