Verslo ir rinkų naujienos » Recesijos Amerikoje rizika jau siekia 60 procentų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-06-05 15:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29281


Nacionalinė verslo ekonomikos asociacija (NABE) paskelbė ataskaitą rodančią, kad recesijos rizika JAV šiais metais yra penkiolika procentų, tačiau 2020 metais ši rizika padidėja iki šešiasdešimties procentų.

Minima asociacija atliko tyrimą, pagrįstą 53 ekonomistų atsakymais. Ataskaita parodo, kaip Amerikos verslo bendruomenė suvokia dabartinę ekonominę padėtį. Tyrimo rezultatai atspindi susirūpinimą dėl JAV prekybos ryšių su partneriais.

„Didžioji dauguma respondentų mano, kad didesnis prekybos protekcionizmas yra pagrindinė rizika augimui“ - pareiškė vyriausias Oxford Economics ekonomistas Amerikoje Gregory Daco.

Donald Trump administracija vykdo prekybos karą su Kinija. Be to, praėjusį penktadienį JAV prezidentas Twitter žinute pranešė apie muitų įvedimą visam importui iš Meksikos.

„Meksikos tarifų grėsmė visiškai neatitiko rinkos prognozių. Niekas jų nesitikėjo“ - sakė Cornerstone Wealth Group investicijų direktorius Cliff Hodge.

Amerikos prezidentas taip pat pranešė, kad birželio penktą dieną baigsis lengvatomis paremtas prekybos susitarimas su Indija. Tai reiškia, kad penkių milijardų JAV dolerių vertės importuojamoms prekėms nebus taikomos muitų išimtys.

Jungtinių Amerikos Valstijų protekcionistinė prekybos politika kelia ekonomistų susirūpinimą dėl ekonomikos augimo. Tyrimo duomenimis, vidutinė Amerikos bendrojo vidaus produkto augimo prognozė per paskutinį 2020 metų ketvirtį yra 1,9 procento. Tai būtų didelis sumažėjimas, palyginti su naujausiais duomenimis apie ekonomikos augimą pirmąjį ketvirtį, kuris sudarė 3,1 procento.

Nacionalinės verslo ekonomikos asociacijos (NABE) tyrime penkiasdešimt šeši procentai ekonomistų nurodė, kad agresyvi JAV vyriausybės retorika dėl prekybos 2019 metais yra didžiausia rizika šios šalies ekonomikai.