Įtampa dėl prekybinių nesutarimų neslūgsta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2019-05-23 10:21 Komentarai: (0)
JAV planuoja įvesti apribojimus ir kitoms Kinijos technologijų bendrovėms. Po to, kai „Huawei“ buvo įtraukta į sąrašą kompanijų, su kuriomis negalima prekiauti be licencijos, jame gali atsidurti ir daugiau Kinijos bendrovių. Apie bendradarbiavimo su „Huawei“ nutraukimą vakar pranešė „Panasonic“.

JAV akcijų indeksai šią savaitę smuktelėjo trečią prekybos sesiją iš keturių („S&P 500“ -0,28 proc., „Dow Jones“ -0,39 procento). Investuotojus kiek nuvylė gegužės mėn. FED susitikimo protokolas, iš kurio matyti, kad palūkanų normų mažinimo, kurio tikisi rinka, šiais metais veikiausiai nebus. Infliacijos sulėtėjimą Federalinio atvirosios rinkos komiteto nariai vertina kaip laikiną reiškinį, kurį daugiausiai nulėmė staigiai atpigę rūbai ir avalynė.

„The Times“ pranešė, kad Th. May gali atsistatydinti jau šį penktadienį. Svaro kursas euro atžvilgiu sumažėjo 0,23 proc. (iki 0,880 svaro už eurą).

Šįryt Azijos akcijų biržose indeksų kryptys išsiskyrė – 8.45 val. Lietuvos laiku Kinijos „Shanghai Composite“ -0,85 proc., Honkongo „Hang Seng“ -1,52 proc., Indijos „BSE 30“ +1,63 procento. Kinijoje išpardavimo nuotaikas skatina naujų JAV priemonių grėsmė, o Indijoje akcijos brangsta investuotojams besidžiaugiant ministro pirmininko N. Modi pergale šalies parlamento rinkimuose.

Prekybos Baltijos šalių biržose apyvartą išpūtė tiesioginis sandoris „Novaturo“ akcijomis. Vakar jų perleista už 1,98 mln. eurų kaina smuktelėjo 0,62 procento. Dar 100 tūkst. eurų apyvartą viršijo „Silvano Fashion Group“ (+0.87 procento). Daugiausiai sandorių (45) sudaryta vaistų gamintojos „Olainfarm“ akcijomis (-1,02 proc., iki 5,80 euro už akciją).
 
Dar nėra komentarų