Dėl uždraudimo Kinijoje, Apple pelnas gali kristi trisdešimt procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-22 17:51 Komentarai: (0)
Jei Kinija prekybos kare su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis uždraustu šalyje prekiauti Apple produktais, šios kompanijos pelnas gali kristi netgi trisdešimt procentų, perspėja Goldman Sachs banko analitikai.

Nors bankas nepateikia tokio įvykio tikimybės, apribojimai paveiktų visus Apple pardavimus Kinijoje ir Honkonge.

Susirūpinimas dėl platesnio prekybos karo poveikio sustiprėjo po to, kai JAV praėjusį savaitę įtraukė Huawei Technologies į juodąjį sąrašą, o tai kenkia Kinijos kompanijos partnerystei su Amerikos lustų gamintojais bei programinės įrangos ir komponentų tiekėjais.

Investicinio banko Goldman Sachs specialistai atkreipia dėmesį, jog dalis populiaraus išmanaus telefono iPhone dalių yra gaminamos arba Amerikoje, arba Azijoje, t.y. Taivane ir kitose šio žemyno šalyse, bet ne Kinijoje.

Vis dėlto dauguma iPhone tiekimo grandinės dalių yra sukuriama žemyninėje Kinijoje, o jei Pekinas bet kokiu būdu apribotų iPhone telefonų gamybą, Goldman Sachs bankas nemano, kad Apple per trumpą laiką galės perkelti didelį kiekį visos gamybos už Kinijos ribų.

Nuo šių metų pradžios Apple akcijos pabrango virš aštuoniolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė faktiškai nepakito.
 
Dar nėra komentarų