JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-05-22 16:11 Komentarai: (0)
Rinkos dalyviai laukia vakare skelbiamos paskutinio FED posėdžio ataskaitos. JAV akcijų indeksų ateities sandoriai krypsta žemyn.



JAV indeksai vakar fiksavo nemenkus prieaugius. S&P 500 kilo 0,85%, Dow Jones – 0,77%, o Nasdaq – 1,08%. Šiandien akcijos linkusios pigti. Nemažai žiniasklaidos dėmesio sulaukė Sent Luiso FED banko prezidento J. Bullardo interviu. J. Bullardas teigė, jog FED gali būti priverstas sumažinti trumpojo laikotarpio palūkanų normas, jeigu nebus pasiekta tikslinė infliacijos lygio riba, kuri numatyta ties 2%. Šiandien 21 val. Lietuvos laiku bus paviešintas ir paskutinio FED susitikimo protokolas. Jame investuotojai tikisi rasti detalesnių užuominų dėl galimo palūkanų sumažinimo. Galima tikėtis išaugusio dolerio kurso kintamumo. Priešprekybinėje sesijoje stipriau brangsta šalies mažmenininkės Target akcijos. Bendrovė paskelbė neblogus finansinius rezultatus. Praėjusį ketvirtį pelnas sudarė 795 mln. USD. Praėjusiais metais jis siekė 718 mln. USD. Pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, augo 15,9% ir pasiekė 1,53 USD. Tai 0,1 USD daugiau nei prognozavo analitikai. Pajamos augo 5% ir sudarė 17,46 mlrd. USD. Target prognozuoja, kad antro ketvirčio pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, sudarys 1,52 – 1,72 USD, o visų metų 5,75 – 6,05 USD. Vakar uždarymo metu už vieną akciją buvo mokama 72,20 USD. Nuo metų pradžios kompanijos akcijos yra pabrangusios apie 9%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 27 Target sekančių analitikų, 5 rekomendacija yra „pirkti“, 5 – „pralenks rinką“, 17 – „laikyti“.

Azijos rinkose ir šiandien vyravo permainingi vėjai. Indeksai nerado bendros krypties. Nikkei 225 ūgtelėjo vos 0,05%. Nuvylė paskelbti Japonijos eksporto duomenys. Šalies eksportas balandžio mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, krito 2,4%. Tai jau penktas mėnesis iš eilės, kuomet yra fiksuojamas kritimas. Ekonomistai prognozavo 1,8% mažėsiančias eksporto apimtis. Labiausiai krito eksportas į Kinija, kuri yra didžiausia Japonijos prekybos partnerė. Apimtys mažėjo net 6%, labiausiai smuko puslaidininkių ir su lustų bei mikroprocesorių gamyba susijusių prekių eksportas. Šanchajuje akcijos pigo bendrai beveik 0,5%. Vakar Kinijos ambasadorius JAV C. Tiankai duodamas interviu CNB teigė, jog Kinija yra nusiteikusi toliau tęsti derybas su kolegomis iš JAV tam, kad būtų pasiektas susitarimas, tačiau kaltino JAV, jog jos derybų atstovai per dažnai keičia savo norus ir derybų sąlygas. Tuo tarpu JAV administracija teigia, jog tai Kinija ir jos pažadų nesilaikymas buvo kalti dėl šiuo metu pristabdyto derybų proceso.

Europos indeksai šiandien raudonuoja. Jungtinėje Karalystėje paskelbtas šalies vartotojų kainų indeksas prasilenkė su prognozėmis. Balandį metinis infliacijos lygis siekė 2,1%. Tai 0,1% mažiau nei prognozuota. Šalies mažmeninės prekybos kainų indeksas balandį, lyginant su kovu, augo 1,1%. Analitikai prognozavo 0,8% sieksiantį augimą. Stipriau brangsta šalies turto valdymo bendrovės Intermediate Capital Group akcijos. Lūkesčius pranoko paskelbti rezultatai. Per praėjusius finansinius metus (baigėsi kovo 31 d.) bendras valdomo turto dydis augo 29% ir iki 37,1 mlrd. EUR. Pritraukta 10,0 mlrd. EUR papildomo kapitalo. Kompanija už praėjusius metus išmokės 0,45 GBP dividendų akcijai. Tai 50% daugiau nei metus prieš. Šiandien atidarymo metu už vieną akciją buvo mokama 12,17 GBP. Nuo metų pradžios kompanijos akcijos yra pabrangusios jau virš 37%
.
Šiandien bus skelbiami JAV naftos atsargų pokyčiai ir paskutinio FED susitikimo ataskaita. Ketvirtadienį sulauksime svarbių išankstinių Prancūzijos, Vokietijos, euro zonos paslaugų ir gamybos sektorių indeksų. Taip pat bus skelbiamas Vokietijos Ifo verslo sentimentų indeksas bei JAV bedarbių paraiškos ir naujų namų pardavimai. Galiausiai savaitės pabaigoje galėsime įvertinti Jungtinės Karalystės mažmenininkų pardavimus bei JAV ilgalaikio vartojimo prekių užsakymus.

 
Dar nėra komentarų