Verslo ir rinkų naujienos » Už vieną bitkoiną jau mokama virš septynių tūkstančių dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-05-13 14:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29164


Vis labiau didėja populiariausios virtualios valiutos bitkoino kaina. Šįkart ji pašoko virš naujo apvalaus septynių tūkstančių dolerių lygio.

Šeštadienį bitkoino kaina buvo šoktelėjusi net keturiolika procentų, kas buvo antras pagal dydį šios kriptovaliutos brangimas šiais metais. O pati virtualios valiutos kaina pakilo iki aukščiausio lygio nuo pat praėjusių metų rugpjūčio mėnesio.

Analitikai negalėjo nurodyti konkrečios priežasties, kodėl sulaukėme tokio didelio kriptovaliutos kainos pokyčio, tačiau bet kokiu atveju reikėtų prisiminti faktą, jog virtualių valiutų rinkoje likvidumas yra gana nedidelis.

David Thomas iš Londono GlobalBlock kompanijos mano, kad susidomėjimas bitkoinu padidėjo po to, kai praėjusią savaitę jo kaina pakilo virš šešių tūkstančių dolerių lygio.

Bendras virtualių valiutų indeksas Bloomberg Galaxy Crypto index palyginus su penktadienį buvusia vertę, pašoko beveik aštuoniais procentais. Jau atsirado analitikų, kurie teigia, kad tai tik bitkoino brangimo pradžia, o jo kaina galiausiai gali pašokti iki 50 ar 100 tūkstančių dolerių.

Nuo šių metų pradžios minima kriptovaliuta dolerio atžvilgiu jau pabrango virš devyniasdešimt procentų, o per pastaruosius vienerius metus jos vertė krito apie devyniolika procentų.