Verslo ir rinkų naujienos » Po per paskutinę rungtynių minutę patirto pralaimėjimo pastebimai pinga Ajax akcijos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-05-09 18:08.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29154


Šių metų UEFA Čempionų lygos turnyro atkrintamosios varžybos iš tiesų yra beprotiškos ir nenuspėjamos. Tą patį patvirtino ir antrosios pusfinalio rungtynės. Amsterdamo Ajax futbolo klubas per pridėto laiko paskutinę minutę praleido įvartį ir pralaimėjo, tad šiandien jo akcijos pastebimai pinga.

Po pirmųjų pusfinalio rungtynių, kurios Londono pasibaigė minimale Ajax pergale, būtent šis futbolo klubas buvo laikomas favoritu patekti į Čempionų lygos finalą Madride, tačiau per paskutinę rungtynių minutę apmaudžiai praleistas įvartis ir patirtas pralaimėjimas sudaužė į šipulius Amsterdamo futbolo klubo viltis žaisti finale.

Po šio skaudaus smūgio šiandien nuo pat ryto Ajax akcijos Amsterdamo biržoje pastebimai pigo, t.y. vienu metu kaina buvo nusmukusi netgi daugiau nei penktadaliu, kai praėjusį trečiadienį po pergalės šio futbolo klubo akcijų kaina buvo pašokusi netgi daugiau nei dvidešimt procentų.

Vien patekimas į UEFA Čempionų lygos turnyro finalą Amsterdamo Ajax klubo piniginę būtų papildęs dar penkioliką milijonų eurų, kas sudaro apie šešiolika procentų praėjusio sezono šios futbolo komandos pajamų, o jeigu dar pavyktų laimėti turnyrą, nugalėtojui dar papildomai atitektų keturi milijonai eurų.

Tačiau nepaisant vakarykščio apmaudaus pralaimėjimo, Ajax ir taip nuveikė kur kas daugiau nei buvo laukiama. Vien dalyvavimas UEFA Čempionų lygos turnyro grupės etape klubo sąskaitą papildė 15,25 mln. eurų. Už išėjimą iš grupės Ajax uždirbo dar 9,5 mln. eurų, patekimas į ketvirtfinalį lėmė 10,5 milijono eurų premiją, na o dar dvyliką milijonų eurų buvo uždirbta po to, kai minimas klubas sugebėjo prasibrauti iki pusfinalio.

Artėjant vakarui Amsterdamo biržoje už vieną Ajax akciją buvo mokama po 18.8 eurus, arba penktadaliu mažiau nei vakar. Vis dėl to vien nuo šių metų pradžios šio futbolo klubo rinkos vertė pašoko beveik trisdešimt procentų, o per pastaruosius vienerius metus - 54,5 procento.