Verslo ir rinkų naujienos » W.Buffett prisipažino, jog buvo idiotas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-05-07 15:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29135


Gerai žinomo investuotojo ir milijardieriaus Warren Buffett investicinė kompanija Berkshire Hathaway pirmą kart per visą savo istoriją investavo į mažmeninės prekybos internetu tinklapio Amazon akcijas.

„Aš buvau idiotas, kad nepirkau anksčiau“ - prisipažino legendinis investuotojas.

Tiesa, tuo pačiu Warren Buffett atskleidė, kad tai ne jis priėmė sprendimą investuoti į Amazon nuosavybės vertybinius popierius.

„Jau kurį laiką buvau gerbėjas ir idiotas, kad anksčiau nepirkiau. Tačiau norėčiau, kad jūs žinotumėte, jog tai nėra mano asmenybės pasikeitimas“ - pabrėžė milijardierius.

Tokiu būdu legendinis investuotojas priminė vieną iš savo žinomų taisyklių, pagal kurias jis investuoja tik į tų įmonių akcijas, kurių veiklos sektorius supranta. Todėl daugelį metų jis, be kita ko, vengė technologijų sektoriaus bendrovių.

Tačiau pastaraisiais metais Warren Buffett investicinė kompanija Berkshire Hathaway aktyviai investuoja į minimo sektoriaus atstoves. Šiuo metu ji yra trečia pagal dydį Apple akcininkė. Tiesa, kaip minėta, sprendimą investuoti į Amazon akcijas priėmė ne pats žinomas investuotojas, o vienas iš dviejų Berkshire Hathaway aktyvų valdytojų Todd Combs arba Ted Weschler.

Nuo šių metų pradžios Amazon rinkos vertė pašoko trisdešimt procentų, o per pastaruosius vienerius metus - dvidešimt dviem procentais.