Verslo ir rinkų naujienos » R.Shiller: D.Trump perrinkimas teigiamai paveiks akcijų rinką, atitolins recesiją


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-04-19 15:32.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29056


Lietuvių kilmės ekonomistas ir Nobelio premijos šioje srityje laureatas Robert Shiller prognozuoja, kad jei prezidentas Donald Trump bus perrinktas antrajai kadencijai, akcijų rinka ir toliau sparčiai augs, be to, tai atitolins recesiją.

Minimas ekonomistas, kuris yra žinomas dėl savo finansinio elgesio tyrimų, tikina, kad prezidento į verslą orientuota politika dar ketverius metus rezonuotų su Volstrytu.

„Taip pat atrodo tikėtina, kad pasibaigus dabartinio FED vadovo Jerome Powell kadencijai, jis pasirinks kažką, ką jis labiau kontroliuos, ir kas galės stimuliuoti ekonomiką“ - tikino Jeilio universiteto ekonomikos profesorius.

„Be to, Donald Trump yra ekstravagantiško gyvenimo ir didelių išlaidų pavyzdys. Visa tai skatina akcijų rinką“ - sakė Lietuvių kilmės ekonomistas ir Nobelio premijos šioje srityje laureatas Robert Shiller.

Nuo šių metų pradžios vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 jau paaugo apie šešiolika procentų, o per pastaruosius trejus metus jo vertė pašoko beveik trisdešimt devyniais procentais.