Straipsniai » Investavimo pagrindai » Investavimo metodai

Atskirų investuotojų iš kapitalo operacijų gauti finansiniai rezultatai skiriasi priklausomai nuo jų pasirinkto investavimo metodo.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-04-13 01:53.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29025


Investavimas į kapitalo rinką siejamas su tinkamos investavimo strategijos parinkimu, taip pat susipažinimu su principais ir taisyklėmis, kurias investuotojai turėtų naudoti, kad efektyviai investuotų savo lėšas finansų rinkose. Egzistuoja atitinkami investavimo metodai, kuriais remiantis potencialus investuotojas gali atlikti savo investicijas.

Atskirų investuotojų iš kapitalo operacijų gauti finansiniai rezultatai skiriasi priklausomai nuo jų pasirinkto investavimo metodo.


Pagrindiniai investavimo metodai:

Value Investing - investavimas į vertę. Šis metodas orientuotas į įmonių, kurioms būdingos pastovios pajamos, atranką, t.y. kurių rinkos vertinimas rodo nepakankamą įvertinimą. Ieškoma įmonių, kurios turi mažus akcijos kainos / pelno akcijai (P/E) ir akcijos kainos / buhalterinės vertės akcijai (P/BV) bei kitus žemus santykinius finansinius rodiklius (P/S, EV/EBITDA ir kiti), kurių pelnas, tenkantis vienai akcijai arba vienai akcijai tenkanti buhalterinė vertė, yra didesnė nei tam tikros bendrovės akcijų kaina. Manoma, kad šios kompanijos turi didelį pelno potencialą.

Growth Investing - investavimas į augančias įmones. Šis metodas orientuotas į kompanijų, kurios šiuo metu turi palyginti aukštus akcijos kainos / pelno tenkančio vienai akcijai ir akcijos kainos / buhalterinės vertės tenkančios vienai akcijai bei kitus palyginti aukštus finansinius santykinius rodiklius, atranką, bei kurios pasižymi didele augimo dinamika, atsižvelgiant į perspektyvas pasiekti dideles pajamas ir pelnus ateityje.

Top-Down Investing - investavimas „iš viršaus į apačią“. Investavimo metodas paremtas pažvelgimu į investavimą iš platesnės perspektyvos prieš tai kai bus nustatytos konkrečios detalės. Prieš investuodamas investuotojas peržiūri visą ekonomiką, tada analizuoja atskiras pramonės šakas, kad nustatytų perspektyviausius sektorius konkrečioje rinkoje. Tada iš atitinkamo sektoriaus atrenkamos tos įmonės, kurios žada didžiausią galimą investicijų grąžą.

Bottom-Up Investing - investavimas „iš apačios į viršų“. Investavimo metodas orientuotas į atskirų įmonių akcijų analizę. Investuotojas daugiausia dėmesio skiria tik konkrečiai įmonei, o ne pramonei, kurioje veikia ši bendrovė. Investiciniai sprendimai, pagrįsti metodu „iš apačios į viršų“, reikalauja kruopščiai susipažinti su konkrečia įmone, t.y. su jos finansine padėtimi, produktais ar paslaugomis, kurias siūlo konkreti kompanija.

News Trading - Investavimo metodas, kuris pagrįstas investiciniais sprendimais remiantis informacija ir vertybinių popierių biržos pranešimais, atsiradusiais prieš prekybos sesiją, jos metu arba po jos. Naudojant šį naujienų prekybos metodą reikia nuolat stebėti pranešimus, kad būtų galima atrinkti tuos duomenis, kurie teisingai interpretuojami gali duoti didelę investicinę naudą.

Wave Trading - Investavimo metodas, kuris orientuotas į kainų pokyčius ir dalyvavimą individualiuose sandoriuose. Wave Trading arba prekyba bangomis apima investicijas į konkrečią tendenciją - trendą, palaipsniui didinant poziciją tam tikros tendencijos korekcijos metu. Pozicijos uždarymas atliekamas, kai tenkinamos tam tikros sąlygos, pavyzdžiui, pasikeičia tendencija - trendas.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais


Dar daugiau straipsnių investavimo pagrindų tema rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Investavimo pagrindai bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą