Verslo ir rinkų naujienos » Xerox - S&P500 indekso lyderė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-04-11 16:34.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29016


Amerikietiško akcijų rinkos indekso S&P500 lyderės Xerox vertė šiais metais jau pašoko daugiau nei septyniasdešimt dviem procentais, kai tuo tarpu pats indeksas ūgtelėjo apie penkiolika procentų.

Minima Xerox bendrovė jau veikia šimtą tryliką metų. 1906 metais įkurta įmonė yra viena didžiausių pasaulyje skaitmeninių spausdintuvų tiekėjų ir turi biurus 160 šalių. Ji taip pat teikia pažangias IT paslaugas spausdinimo valdymo ir dokumentų srityje.

Tačiau kas lėmė tokį didelį vertės prieaugį? Bendrovė dinamiškai plėtojasi, išleidžia didžiules sumas naujų technologijų kūrimui ir naujų patentų gavimui. Naujoji vadovų komanda išsikėlė sau užduotį kompaniją pertvarkyti į kontroliuojančią bendrovę, turinčią atskirus vienetus, kaip ir Google, kuri transformavosi į Alphabet. Taip siekiama palengvinti kitų įmonių pirkimą ir inkubaciją.

Tikimasi, kad per ateinančius penkerius metus Xerox pelnas akcijai vidutiniškai per metus padidės apie du procentus . Tai bus pastebimas padėties pagerėjimas po to, kai per pastaruosius penkerius metus pelnas akcijai kasmet mažėdavo po vidutiniškai penkis procentus.

Tačiau analitikai nėra labai optimistiški. Iš penkių Xerox akcijų atžvilgiu pateiktų rekomendacijų, trys - laikyti ir tik dvi - pirkti.