Verslo ir rinkų naujienos » Po pergalės pastebimai brangsta Juventus akcijos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-03-13 16:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28865


Prieš vakarykštes rungtynes Turino Juventus futbolo klubas nebuvo laikomas favoritu patekti į kitą UEFA Čempionų lygos etapą, tačiau jam pavyko paneigti išankstines prognozes, tad tai tuo pačiu lėmė pastebimą jo akcijų kainos šuolį Milano biržoje.

Po vakarykštės pergalės šiandien minimo futbolo klubo akcijos vienu metu brango net daugiau nei penktadaliu, na o artėjant vakarui Milano biržoje už vieną Juventus akciją mokėta po 1.428 eurus, arba net 16,76 procento daugiau nei vakar.

Pirmąsias aštunfinalio rungtynes išvykoje Turino futbolininkai Madrido Atletico klubui pralaimėjo rezultatus 0:2, tad norint patekti į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį reikėjo pergalės 3:0, kurią Juventus ir pavyko pasiekti, nors lažybų tarpininkų vertinimu tai buvo mažai tikėtina.

Žinoma, patekimas į kitą etapą susijęs ir su pinigine išmoka klubui, kuri sieks 10,5 milijono eurų, be to, Turino Juventus gali uždirbti ir dar daugiau, jei ir toliau sėkmingai rungtyniaus turnyre, tad tokia netikėta pergalė bei žymi pinigų injekcija ir tapo pagrindine priežastimi, kodėl šio futbolo klubo akcijos šiandien gerokai brangsta.

Per pastaruosius vienerius metus klubo iš Italijos rinkos vertė pašoko daugiau nei dvigubai, t.y. 106.8 procento, kas iš esmės susiję su Ronaldo atvykimu.