Verslo ir rinkų naujienos » Nesitikėkite didelio prieaugio akcijų rinkoje 2019 metais


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-02-08 17:31.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28695


Pasak Goldman Sachs vyriausiojo pasaulinės akcijų rinkos stratego, investuotojai, kurie tikisi, kad šiemet grąža iš finansų rinkų bus didelė, turės susimažinti savo lūkesčius.

Akcijų rinkos atsigavimas 2019 metų pradžioje atsirado po to, kai per praėjusių metų paskutinius trys mėnesius nuotaikos rinkoje buvo suprastėjusios.

JAV ir Kinijos prekybos įtampa, Brexit neapibrėžtumas ir baimė dėl pasaulinio augimo sustiprėjo 2018 metų pabaigoje, tad Amerikos akcijų rinka užfiksavo savo prasčiausią gruodžio mėnesį nuo Didžiosios depresijos laikų.

Pagerėjusios nuotaikos rinkoje lėmė tai, kad nuo šių metų pradžios Dow Jones Industrial Average indeksas paaugo daugiau nei septyniais procentais, na o visos Europos Stoxx 600 indeksas taip pat pakilo daugiau kaip šešiais procentais.

„Europos akcijų rinka šiais metais džiaugėsi raliu, kaip ir dauguma kitų rinkų. Bet fundamentaliai, mes manome, kad pelno augimas šiais metais bus gana silpnas“ - sakė Goldman Sachs banko atstovas Peter Oppenheimer.

„Verta paminėti, kad šiais metais tikimės gana silpno pelno augimo visuose pagrindiniuose regionuose. Štai kur mes gauname tokią liesos ir plokščios rinkos idėją, palyginti nedidelę grąžą gana siaurame prekybos diapazone“ - pridūrė jis.

Metų pradžioje Goldman Sachs ekonomistai teigė, kad finansų rinkos pernelyg stipriai įvertino galimą pasaulinio nuosmukio riziką. Todėl Peter Oppenheimer teigė, kad rinkoje vertinimai pernelyg sumažėjo.

Paklaustas, ar investuotojai jau šiais metais pamatė didžiausią, ar net visą akcijų rinkos grąžą, Goldman Sachs vyriausiasis pasaulinės akcijų rinkos strategas atsakė: didžiąja dalimi manau, kad taip.

„Palyginti su nedideliu pelno augimu, pamatysime gana nedidelę kainų grąžą nuo dabartinio lygio“ - reziumavo Peter Oppenheimer.