Verslo ir rinkų naujienos » J.Yellen: galimas kitas FED veiksmas - tai palūkanų sumažinimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-02-07 01:56.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28682


Buvusi Amerikos Centrinio banko vadovė Janet Yellen pareiškė, kad kitas galimas Federalinio Rezervo atstovų veiksmas - tai palūkanų normos sumažinimas, jei lėtėjantis ekonomikos augimas pasaulyje taip pat persimes ir į JAV.

Silpnėjančios Kinijos ir Europos ekonomikos kelią grėsmę šiuo metu stipriai Amerikos ekonomikai, perspėjo ji.

„Žinoma, tai įmanoma. Jei pasaulinis augimas iš tikrųjų sulėtės ir išplis į Jungtines Amerikos Valstijas, kuriose finansinės sąlygos griežtėja, o JAV ekonomika susilpnės, tai tikrai įmanoma, kad kitas žingsnis būtų sumažinimas. Tačiau abu rezultatai yra galimi“ - tikino buvusi FED vadovė.

Janet Yellen nurodė lėtėjantį pasaulinį augimą kaip didžiausią grėsmę ekonomikai, kuria ji praeityje rūpinosi.

„Duomenys iš Kinijos pastaruoju metu buvo silpni, Europos duomenys taip pat buvo prastesni nei tikėtasi“ - atkreipė dėmesį ji.

„Iki šiol JAV ekonominiai duomenys yra solidūs ir tvirti. Turime, kaip žinote mažiausią nedarbo lygį per pastaruosius maždaug 50 metų, tęstinį darbo vietų kūrimą, mažą infliaciją“ - sakė Janet Yellen.

„Mano nuomone, mes sulauksime ilgai laukto augimo lėtėjimo 2019 metais, palyginti su praėjusiais metais, kur jis greičiausiai siekė maždaug 3 procentus ar daugiau“ - reziumavo buvusi Amerikos Centrinio banko vadovė.