Verslo ir rinkų naujienos » Goldman Sachs padidino aukso kainos prognozes


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-01-11 13:36.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28531


Investicinio banko Goldman Sachs analitikai padidino savo anksčiau skelbtas aukso kainos prognozes dėl didėjančios baimės susijusios su recesija bei tuo pačiu skatina investuotojus pirkti „gynybinį“ turtą.

Banko analitikų komanda vadovaujama Jeffrey Currie, padidino aukso kainos prognozę artimiausiems dvylikai mėnesių iki 1425 dolerių už unciją. Paskutinį kart tiek už šį metalą buvo mokama 2013 metais. Ankstesnė Goldman Sachs aukso kainos prognozė dvylikai mėnesių siekė 1350 dolerių už unciją.

Be to, minimo investicinio banko analitikai padidino ir savo aukso kainos prognozes artimiausių trijų ir šešių mėnesių laikotarpiams, atitinkamai nuo 1250 iki 1325 dolerių už unciją ir nuo 1300 iki 1375 dolerių už unciją.

„Žvelgiant į ateitį, aukso kainą daugiausia lems didėjantis gynybinio turto poreikis. Tas pats pasakytina apie centrinių bankų pirkimus, nes didėjanti geopolitinė įtampa skatina juos grįžti į aukso rinką“ - tikina Jeffrey Currie.

Rinkos rodo aukso paklausos ūgtelėjimą. Į šį metalą investuojančių ETF turimas aukso kiekis yra didžiausias nuo praėjusių metų gegužės. Nuo rugpjūtį pasiektų žemumų šis vertingasis metalas jau pabrango vienuolika procentų. Pastaruoju metu teigiama poveikį aukso kaina turi didėjantis įsitikinimas, kad FED sustabdys palūkanų didinimą.

Šiandien apie pietus auksas buvo pabrangęs 0,41 procento iki 1292.65 dolerių už unciją. Nuo metų pradžios šio metalo kaina paaugo apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus smuktelėjo virš dviejų procentų.