J.Powell: vyriausybės veiklos apribojimas gali paveikti ekonomiką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-01-11 01:54 Komentarai: (1)
Ilgesnis „vyriausybės išjungimas“, t.y. veiklos apribojimas gali turėti neigiamą poveikį JAV ekonomikai, pastebi Federalinio rezervo prezidentas Jerome Powell.

„Iki šiol vyriausybių veiklos apribojimai netrukdavo ilgai. Ilgesnis „vyriausybės išjungimas“ yra tai, ko anksčiau nesame turėję“ - tikino jis.

„Jei mes turėsime užsitęsusį vyriausybės veiklos apribojimą, tai manau, jog jis bus aiškiai matomas duomenyse“ - sakė Amerikos Centrinio banko vadovas.

Beveik ketvirtadalis federalinių valdžios institucijų yra sustabdytos, t.y. nevykdo veiklos nuo gruodžio 22 dienos, nes Amerikos prezidentas Donald Trump kovoja su demokratais Kongrese dėl sienos statybos pietinėje šalies pusėje finansavimo.

Jerome Powell be to teigė, jog jis yra susirūpinęs dėl didėjančios Amerikos viešosios skolos.

„Aš esu labai susirūpinęs dėl to. Atsižvelgiant į FED požiūrį, mes iš tikrųjų žiūrime į pamatinę sistemą. Ilgalaikis JAV Federalinės vyriausybės fiskalinis netvarumas nėra tinkamas dalykas vidutiniu laikotarpiu mūsų politiniams sprendimams.“ - sakė jis Vašingtono ekonominiame klube.

„Tačiau tai yra ilgalaikis klausimas, kurį, be abejo, reikia spręsti, ir galiausiai neturėsime kito pasirinkimo, kaip tik su tuo susidurti“ - reziumavo Jerome Powell.
 
1.   Parašė Shadow   2019-01-12 13:51  

Tuščios kalbos, vedančios į recesiją ir kolapsą..