Verslo ir rinkų naujienos » Atsiras alternatyva NYSE ir Nasdaq biržoms


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-01-08 15:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28510


Keletas didelių Volstryto žaidėjų sutarė sukurti naują pigią biržą, t.y. tokią, kur prekybos kaštai būti mažesni ir kuri turėtų konkuruoti su Niujorko NYSE ir Nasdaq biržomis.

Morgan Stanley, Fidelity Investments, Citadel Securities ir kitos finansų sektoriaus atstovės siekia sukurti tokią alternatyvą. Reuters naujienų agentūra atkreipia dėmesį, jog makleriai jau daug metų skundžiasi dėl jų manymu per didelių mokesčių, kuriuos nustato didžiausios JAV biržos už sandorius ir duomenis.

„Ši naujiena yra naujausia salvė kovoje dėl mokesčių tarp biržų ir jų dalyvių. Tai turėtų būti rimtai vertinama bent jau dėl šiuo metu veikiančių biržų pelnų perspektyvų“ - tikino Fitch Ratings atstovas Nathan Flanders.

Planuojama vertybinių popierių birža turėtų vadintis Members Exchange arba MEMX. Jos sukūrimą finansuoti, o vėliau šią biržą kontroliuoti turėtų Bank of America Merrill Lynch, Charles Schwab Corp, E*TRADE Financial Corp, TD Ameritrade Holdings Corp, UBS, Virtu Financial, Morgan Stanley, Fidelity ir Citadel.

Šių metų pradžioje MEMX kreipsis į JAV vertybinių popierių ir biržos komisiją (SEC) dėl leidimo pradėti veiklą kaip nacionalinei vertybinių popierių biržai.