Verslo ir rinkų naujienos » J.Gundlach: tokios istorijos kaip su Apple vyksta meškų rinkos metu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-01-03 13:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28485


Apple pranešimas apie tai, kad jos pajamos bus mažesnė, kas sukrėtė rinkas, nėra nieko nuostabaus, tikina žinomas investuotojas Jeffrey Gundlach, kuris valdo DoubleLine Funds daugiau kaip 120 mlrd. dolerių vertės aktyvus.

„Tokios istorijos atsitinka meškų rinkoje“ - tikino jis.

Prieš tai praėjusio mėnesio viduryje minimas investuotojas teigė, jog metų pabaigoje akcijų rinkoje bus pasiekti nauji minimumai.

„Aš esu tikras, kad tai meškų rinka“ - gruodžio viduryje teigė Jeffrey Gundlach.

Vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 nuo savo pasiekto visų laikų rekordinio lygio jau pasikoregavo penkiolika procentų žemyn. Apple pateiktos naujienos ir rinkos reakcija rodo, jog ketvirtadienį Amerikos akcijų rinkoje galime sulaukti kritimo.

Informacinių technologijų milžinės Apple atstovai trečiadienį paskelbė, jog tikisi, kad per praėjusį ketvirtį pajamos siekė 84 mlrd. dolerių. Anksčiau kompanijos vadovybė prognozavo, jog pajamos sieks 89 - 93 milijardus dolerių, o analitikai laukė, kad jos sudarys vidutiniškai 91,3 milijardo dolerių.

Po šios informacijos pasirodymo šiandien prieš prekybinės sesijos metu Apple akcijos buvo atpigusios net aštuoniais procentais, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito septyniais procentais.