Verslo ir rinkų naujienos » Amerikos užsienio prekybos deficitas didžiausias per dešimtmetį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-12-06 16:37.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28369


Šiandien paaiškėjo, jog remiantis naujausiais duomenimis spalį Amerikos užsienio prekybos deficitas ūgtelėjo ir buvo didžiausias per pastarąjį dešimtmetį. Tuo tarpu neigiamas prekybos rezultatas su Kinija šoktelėjo iki rekordinio lygio.

Per antrą rudens mėnesį importo į Ameriką apimtys viršijo eksporto iš šios šalies apimtis 55.5 mlrd. dolerių, kai laukta, jog šis rodiklis sieks vidutiniškai 55 milijardus dolerių. Mėnesį prieš tai deficitas siekė 54.6 mlrd. dolerių, nors prieš tai skelbta, jog sudarė 54 milijardus dolerių.

Importo į šią valstybę apimtys spalį palyginus su rugsėju, padidėjo 0.2 procento iki rekordinio 266.5 mlrd. dolerių lygio. Ūgtelėjo automobilių ir kitų vartotojams skirtų prekių į Ameriką importas. Tuo tarpu eksporto apimtys per minimą laikotarpį sumažėjo nuo 211.4 iki 211 milijardų dolerių. Padidėjo naftos ir jos produktų, pramoninių prekių ir medžiagų bei vartotojams skirtų prekių eksportas, tačiau smuko sojų ir lėktuvų pardavimai.

Amerikos užsienio prekybos deficitas su Kinija per antrą šių metų rudens mėnesį, palyginus su rugsėju, paaugo nuo 40.2 iki rekordinio 43.1 mlrd. dolerių lygio. Tuo tarpu užsienio prekybos neigiamas rezultatas su Europos sąjunga per minimą laikotarpį pašoko nuo 10.6 iki rekordinio 17.6 mlrd. dolerių lygio. Kalbant apie prekybą su kaimyninėmis valstybėmis, tai per spalį prekybos deficitas su Meksika sumažėjo, o su Kanada kiek ūgtelėjo.

Per pirmus dešimt šių metų mėnesių Amerikos užsienio prekybos neigiamas rezultatas jau siekia 503 milijardus dolerių, kai prieš metus per tą patį laikotarpį sudarė 451 milijardą dolerių.