Rinkose bus kritimas jei FED nepadidins palūkanų normos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-11-09 15:05 Komentarai: (0)
Jei Amerikoje gruodį nebus bazinės palūkanų normos padidinimo, tai gali sukelti kritimą akcijų ir kitose rinkose, perspėja Wells Fargo banko vadovas Dick Kovacevich.

Jis mano, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas turi kitą mėnesį šalyje dar labiau sugriežtinti savo politiką, nes jau apie tai užsiminė. Jei tai nebus padaryta, tuomet rinkose galime sulaukti išpardavimo, nes rinkos dalyviai išsigąs, jog Centrinio banko atstovai pasidavė Amerikos prezidento Donald Trump spaudimui, kuris atvirai kritikuoja palūkanų didinimą šalyje.

„Federalinių rezervų nepriklausomumas yra svarbus bet kuriai rinkos ekonomikai. Jei kada nors dėl to bus suabejota, rinka sureaguos labai negatyviai“ - tikino Dick Kovacevich.

Wells Fargo banko, kuris yra didžiausias Amerikoje būsto paskolų teikėjas, vadovas mano, kad Donald Trump padarė klaidą darydamas spaudimą monetarinės politikos vykdytojams. Amerikos prezidentas FED vykdomą politiką pavadino beprotiška, bei pridėjo, kad tai didžiausia grėsmė ekonomikai.

„Jis nesupranta, kad kuo daugiau jis bando paveikti FED savo viešais pareiškimais, tuo mažiau tikėtina, kad tai pavyks, nes Amerikos Centrinis bankas turi likti ir būti laikomas nepriklausomu“ - reziumavo Dick Kovacevich.
 
Dar nėra komentarų