Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump rengia prekybos susitarimą su Kinija


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-11-02 13:26.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28186


Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump pasakė savo administracijos atstovams, kad jie parengtų būsimo prekybos susitarimo su Kinija sąlygas, tokią informaciją skelbia Bloomberg žiniasklaidos grupė.

Pranešimai apie ruošiamą sutartį pasirodė po to, kai Donald Trump kaip įprasta socialinio tinklapio Twitter žinutėje parašė apie „labai gerą“ pokalbį su Kinijos prezidentu Xi Jinping.

Kaip skelbiama, pokalbis daugiausia buvo susijęs su prekyba. „Pokalbiai vyksta puikiai“ - pridūrė Donald Trump. Tikimasi, kad Amerikos prezidentas lapkričio mėnesį susitiks su Kinijos vadovu G20 aukščiausiojo lygio susitikime Argentinoje.

„Nors vis dar esame atsargūs dėl visiško dabartinių įtampų sprendimo vidutinės trukmės laikotarpiu, Vašingtono ir Pekino dialogo atkūrimas dabar bus pakankamai geras investuotojams“ - tikino JPMorgan banko turto valdymo strategas Tai Hui.

Penktadienio pranešimas apie galimą prekybinį susitarimą, tapo impulsu augimui Azijos biržose. Kinijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas Shanghai Composite ūgtelėjo 2,7 procento, Japonijos Nikkei 225 - 2,56 procento, Pietų Korėjos Kospi pakilo 3,5 procento, o Honkongo biržos pagrindinis indeksas Hang Seng pasistiebė 4,2 procento.