Verslo ir rinkų naujienos » Pats blogiausias dalykas, kurį galite padaryti dabar - parduoti akcijas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-10-11 15:29.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28070


Rinkos vis dar turi erdvės augimui, tikina Axel Weber, kuris šiuo metu yra UBS banko stebėtojų tarybos vadovas, o praeityje buvo Vokietijos centrinio banko prezidentu.

Axel Weber, kuris dalyvauja kasmetiniame Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo susitikime Indonezijoje, pabrėžia, kad investuotojų nuotaikos pastaruoju metu labai keičiasi.

„Kai buvau Davose, rinkoje nuotaikos buvo pernelyg optimistiškos. Manau, kad jei pažvelgsite į rinką šiandien, žmonės yra priešingoje pusėje, jie yra pernelyg pesimistiški“ - sakė jis.

Buvęs Bundesbanko vadovas mano, kad prieš mus tikriausiai dar mažiausiai dvejus metus truksiantis pasaulinis ekonomikos augimas. Todėl jo nuomone, akcijų pardavimas ir grynųjų „parkavimas“ yra bloga mintis.

„Blogiausias dalykas, kurį galite padaryti dabar, tai palikti rinkas. Reikėtų išlaikyti diversifikaciją. Turėtų būti apimta plati investicijų apimtis, nes kai kurie rinkos segmentai, pavyzdžiui, besiformuojančios ekonomikos šalys, patiria stipresnę korekciją nei kiti“ - tikino Axel Weber.

Buvęs Vokietijos Centrinio banko vadovas taip pat pažymėjo, kad nors komercinio karo grėsmė yra tikra, keitimasis verbaliniais pūliniais tarp Vašingtono ir Pekino sukelia trumpalaikę reakciją.

„Manau, investuotojai išsigando. Manau, kad tai yra perdėta reakcija į politinį triukšmą, kuris visada yra trumpalaikis“ - reziumavo jis.