Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump: manau, kad FED išprotėjo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-10-11 13:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28068


Amerikos prezidentas Donald Trump vakarykštį kritimą šalies akcijų rinkoje pavadino korekcija bei sugriežtino savo kritiką FED atžvilgiu panaudodamas žodį „beprotiškas“.

„Šiuo metu tai korekcija, kurios ilgai laukėme, tačiau aš tikrai nepritariu tam, ką šiuo metu veikia Amerikos Federalinis Rezervų bankas“ - apie dabartinę padėtį akcijų rinkoje sakė JAV prezidentas.

Jis vėl sukritikavo Centrinio banko vykdomą politiką ir šįkart panaudojo dar griežtesnius žodžius.

„Manau, kad FED daro klaidą. Griežtinimas yra per didelis. Manau, kad FED išprotėjo“ - tiesiai šviesiai rėžė Donald Trump.

Tuo tarpu Tarptautinio Valiutos fondo vadovės Christine Lagarde požiūris į Amerikos Centrinį banką ir jo vadovą Jerome Powell yra visiškai kitoks.

„Nelyginčiau Jerome Powell su beprotybe. Jis ir komiteto nariai atrodo kaip visiškai rimti ir patikimi specialistai, kurie priima sprendimus remdamiesi atitinkamais duomenimis ir atitinkamai komunikuoja“ - sakė ji bei priminė, kad Centriniai bankai ir jų vadovai yra nepriklausomi.

Be to, apie situaciją finansų rinkose pasisakė ir Amerikos Iždo sekretorius Steven Mnuchin

„Rinkos nėra efektyvios, jos eina abiem kryptimis, o kartais ir labai staigiai. Amerikos ekonomikos pagrindai vis dar yra labai stiprūs, todėl akcijų rinkai iki šiol taip gerai sekėsi. Tai, kad prasidėjo korekcija, atsižvelgiant į tai, kaip pastaruoju metu kilo rinka, neturėtų labai stebinti. Tai, kad tai nutiko kaip tik dabar, nėra nieko ypatingo. Tai nėra sisteminė problema“ - teigė jis.