Volstryte senokai matytas kritimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-11 01:33 Komentarai: (3)
Šio trečiadienio prekybos sesija Amerikos akcijų rinkoje iš tiesų buvo neeilinė, nes pagrindinių indeksų vertės gerokai smuktelėjo ir prekybos sesiją baigė faktiškai žemiausiuose dienos taškuose: Dow Jones 25598.74 (-3.15%), S&P500 2785.68 (-3.29%), Nasdaq 7422.05 (-4.08%).

Kaip skelbiama, tai didžiausias indeksų kritimas nuo pat vasario mėnesio. Iš tiesų negalima aiškiai pasakyti, kas tai sukėlė, nes rinkoje nepasirodė jokios esminės informacijos.

S&P500 indeksas krito penktą prekybos sesiją iš eilės ir tai ilgiausia tokio pobūdžio seriją nuo pat 2016 metų lapkričio, kai Amerikos prezidentu buvo išrinktas Donald Trump. Tuo tarpu technologijų sektoriaus atstovių bendras indeksas Nasdaq smuktelėjo labiausiai nuo pat to laiko, kai paaiškėjo balsavimo dėl Brexit rezultatai. Būtent technologijų sektoriaus atstovių ir automobilių gamintojų akcijos trečiadienio prekybos sesijos metu buvo išparduodamos labiausiai.

Tarp trisdešimties Dow Jones Industrial Average indekso atstovių, atpigo visų akcijos, o labiausiai krito Nike (6,81 procento), Microsoft (5,43 procento), Visa (4,77 procento), Boeing (4,66 procento) ir Apple (4,62 procento). Tarp technologijų sektoriaus atstovių Amazon akcijų kaina trečiadienį krito virš šešių procentų, Alphabet - 4,63 procento, Netflix akcijos atpigo net 8,38 procento, o Facebook nuvertėjo virš keturių procentų.

Prieš prekybos atidarymą Niujorko biržoje nebuvo jokių galimo didelio išpardavimo ženklų, todėl daugelis iš tiesų buvo nustebinti. Kai kurie analitikai atkreipė dėmesį, kad Amerikos valstybinių obligacijų pajamingumas pakilo iki senokai matytų lygių, tad jų patrauklumas padidėjo lyginant su pervertinta šalies akcijų rinka. Tačiau tame nėra nieko nauja.

Kiti atkreipė dėmesį į tai, kad išpardavimas paspartėjo tuomet, kai trys pagrindiniai indeksai iš viršaus kirto savo penkiasdešimties dienų vidurkio linijas. Techninėje analizėje tai akivaizdus pardavimo signalas. Tiesa, prieš tai nuo rugpjūčio pabaigos iki spalio pradžios Dow Jones Industrial Average, S&P500 ir Nasdaq indeksai augo ir pasiekė savo absoliučiai rekordinius lygius.

Penktadienį prasideda naujas Amerikos kompanijų ir bankų ketvirčio veiklos rezultatų skelbimo sezonas. Analitikai tikisi, kad panašiai kaip ir pirmąjį pusmetį, S&P500 indeksą sudarančių bendrovių pelnai, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, padidėjo daugiau nei dvidešimt procentų. Tačiau nepaisant pastebimo pelnų augimo, minimo indekso akcijos kainos ir pelno tenkančio vienai akcijai P/E rodiklio vidurkis siekia beveik 23, o tai yra daug daugiau už ilgalaikį vidurkį.

Netrūksta ir kitų priežasčių, kurios galėjo lemti korekciją. Visų pirma, tai labai aukštos kompanijų akcijų vertės, didėjančios palūkanų normos, prekybos karas su Kinija ir vis labiau pavojingu tampantis JAV biudžeto deficitas.
 
1.   Parašė SPeed_FANat1c   2018-10-11 08:00  

Prieš prekybos atidarymą Niujorko biržoje nebuvo jokių galimo didelio išpardavimo ženklų, todėl daugelis iš tiesų buvo nustebinti.


Kiti atkreipė dėmesį į tai, kad išpardavimas paspartėjo tuomet, kai trys pagrindiniai indeksai iš viršaus kirto savo penkiasdešimties dienų vidurkio linijas.


Netrūksta ir kitų priežasčių, kurios galėjo lemti korekciją. Visų pirma, tai labai aukštos kompanijų akcijų vertės, didėjančios palūkanų normos, prekybos karas su Kinija ir vis labiau pavojingu tampantis JAV biudžeto deficitas.


tai irodo kad rinka neiskaiciuoja iskart naujienu. Tos palukanu normos jau seniai dideja, kodel tik dabar kritimas. Ir kodel niekas nesitikejo? Juk sitos priezastys zinomos buvo. Prekybos karas - irgi seniai prasidejes ir zinomas. JAV biudzeto deficinaas as nezinojau kad pavojingas bet turbut norint buvo galima zinot.

Sakau todel kad yra sakanciu, kad rinka kaina iskaiciuoja momentaliai kai naujienos iseina.

 
2.   Parašė Shadow   2018-10-11 09:14  

Kaip bebūtu keista, kolapsas ateina su geromis naujienomis. Ir atvirkščiai, kai jau atrodo, kad viskas bus blogai, ateina augimas. Tai šį kartą tegul kiekvienas sau pasidaro išvadas, kodėl indeksai pradėjo kristi ir kiek ilgai tai truks..

"Iš tiesų negalima aiškiai pasakyti, kas tai sukėlė, nes rinkoje nepasirodė jokios esminės informacijos."

 
3.   Parašė Krosneles.eu   2018-10-11 09:45  

Viskas sukėlė, aukštos naftos kainos, palūkanos didėjančios, Trumpas dar pasakė kažką.