Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump nepatinka FED darbas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-10-10 13:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28061


Amerikos prezidentas Donald Trump dar kartą atvirai pripažino, kad jam nepatinka Federalinių rezervų banko vykdomas bazinės palūkanų normos didinimas.

Baltųjų rūmų šeimininkas mano, kad Amerikos Centrinis bankas normalizuoja pinigų politiką per greitai.

„Man tai nepatinka. Manau, kad mums nereikia taip greitai eiti“ - taip JAV prezidentas atsakė į klausimą apie Amerikos Federalinio Rezervų banko palūkanų normos didinimą.

Nuo šių metų pradžios šioje šalyje monetarinė politika jau buvo sugriežtinta tris kartus ir šiuo metu bazinė palūkanų norma siekia 2 - 2,25 procento.

Donald Trump mano, kad FED savo veiksmais turėtų remti arba skatinti Amerikos ekonomiką. Jis pridūrė, kad kritikuos šalies Centrinį banką, jei jis tęs palūkanų normos didinimo ciklą.

Amerikos monetarinės politikos vykdytojai tuo pačiu pranešė, jog jų politika jau nebėra daugiau pritaikoma.

„Esu susirūpinęs, kad jiems, atrodo, patinka palūkanų normos augimas, nors mes galime padaryti ir kitus dalykus su pinigais“ - sakė Amerikos prezidentas bei tuo pačiu pridūrė, kad šiuo klausimu nekalbėjo su FED vadovu Jerome Powell.

Formaliai Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas yra nepriklausomas nuo prezidento ir Kongreso bei nėra įpareigotas vykdyti politikų įsakymų.