Straipsniai » Atsipalaidavimui » 2018 metų Paryžiaus Auto šou

Šių metų Prancūzijos sostinėje Paryžiuje surengta automobilių paroda, kurioje pristatoma itin daug pasaulinių naujų, įvairių bei įspūdingų prabangių automobilių, taip pat elektrinės ir hibridinės transporto priemonės.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-10-06 03:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=28044


Šių metų Prancūzijos sostinėje Paryžiuje surengtą Auto šou arba automobilių parodą, kuri vyks vienuolika dienų, t.y. spalio 4 - 14 dienomis, turėtų kaip ir įprasta aplankyti keli milijonai žmonių. Joje pristatoma itin daug pasaulinių naujų, įvairių bei įspūdingų prabangių automobilių, taip pat elektrinės ir hibridinės transporto priemonės. Tad šįkart laisvalaikio rubrikoje pasižvalgykime po 2018 metų Paryžiaus Auto šou.

Ferrari Monza SP1 ir SP2

Italijos prabangių sportinių automobilių gamintoja Ferrari pristatė du naujus modelius 2018 metų Paryžiaus automobilių parodoje, t.y. Monza SP1 ir SP2. Skelbiama, kad bus pagamintas tik ribotas skaičius šių automobilių (499) ir jie bus skirti lojaliausiems klientams. Tai yra pirmieji modeliai, kurie bus pradėti leisti pagal Italijos firmos naująją "Icona" liniją, kuri skirta Ferrari garsiausiems modeliams.

Abu pristatyti modeliai, t.y. Monza SP1 ir SP2 - tai Ferrari 1950 metų dešimtmečio modelių, ypač 750 Monza ir 850 Monza atspindys. Vieno automobilio kaina sieks apie 1,7 milijono eurų.

Abu Italijos gamintojo modeliai yra legalūs įprastuose keliuose. SP1 modelis yra vienvietis, o SP2 atveju pašalinus dangtį galima įrengti keleivio sėdynę. Abu automobiliai yra pagrįsti "812 Superfast" ir todėl varomi Ferrari galingiausiu V12 varikliu. 6,5 litrų agregatas sukuria 789 arklio galias ir 714 Nm sukimo momentą, leidžiantį nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitį pasiekti per 2,9 sekundes. Tuo tarpu maksimalus greitis yra didesnis nei 300 kilometr per valandą.

2019 BMW Z4

Vokietijos prabangių automobilių gamintoja BMW kaimyninėje Prancūzijoje vykstančioje parodoje pristatė savo naująjį Z4 modelį, kuris palyginus su ankstesniu yra lengvesnis, galingesnis bei kiek ilgesnis, platesnis ir aukštesnis.

Potencialiems klientams siūlomi trys 2019 BMW Z4 variantai, t.y. sDrive20i, sDrive30i ir pavyzdinis M40i. Pirmais dviem atvejais bus dviejų litrų keturių cilindrų turbokompresoriniai varikliai, kurių pajėgumas 196 ir 256 arklio galios, kas yra trylika arklio galių daugiau nei dabartiniai modeliai. Tuo tarpu M40i variante įmontuotas trijų litrų šešių cilindrų benzininis variklis, kurio pajėgumas 340 arklio galių bei kuris leidžia nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitį pasiekti per 4.6 sekundes. Visi modeliai yra varomi standartine galinių ratų pavara ir naudojama BMW aštuonių greičių automatinė pavarų dėžė. Tačiau sDrive20i gali būti pasirinktas su šešių greičių mechanine pavarų dėže.

Prekyboje 2019 BMW Z4 modelis pasirodys jau kitų metų pavasarį. Pradinė kaina turėtų siekti apie trisdešimt keturis tūkstančius eurų, o M40i atveju - apie penkiasdešimt keturis tūkstančius eurų.

2019 Porsche Macan

Šių metų Paryžiaus automobilių parodoje buvo pristatytas atnaujintas 2019 Porsche Macan modelis. Be naujos pradinės kainos, yra naujų variklių, naujos informacijos ir pramogų sistemos, važiuoklės pakeitimai ir stiliaus atnaujinimai.

Pagrindinė naujieną variklių srityje yra atsisakymas dyzelinio variklio. Tai reiškia, kad dabar yra trijų rūšių benzininis variklis. Išliko dviejų litrų turbo variklis, tiesa, jo pajėgumas mažesnis ir siekia 242 arklio galias. Nuo nulio iki šimto per valandą greitis pasiekiamas per 6,7 sekundes. Potencialiems pirkėjams pasiūlytas naujas trijų litrų V6 variklis, kurio pajėgumas 351 arklio galia, bei 2.9 litro dvigubas turbo 434 arklio galių variklis.

Kaip skelbiama, pradinė 2019 Porsche Macan kaina turėtų siekti apie penkiasdešimt du tūkstančius eurų.

2019 Audi A1

Vokietijos automobilinių gamintoja Audi pristatė savo atnaujintą super mini modelį A1. Audi mažiausias automobilis iki šiol buvo labai sėkmingas kalbant apie pardavimus. Paryžiaus automobilių parodoje debiutavęs 2019 Audi A1 pasižymi tuo, kad turi daugiau technologijų bei patobulintas jo praktiškumas.

Bus pasiūlytas tik 2019 Audi A1 penkių durų Sportback variantas. Palyginus su dabartiniu modeliu, jis yra ilgesnis, platesnis bei žemesnis. Be to, jis sukurtas remiantis ta pačia platforma kaip ir VW Polo ir SEAT Ibiza.

Kalbant apie šį naująjį Audi modelį, potencialiems pirkėjams nėra siūlomas dyzelinis variklis. Galima rinktis iš trijų TFSI benzininių variklių. Vieno litro trijų cilindrų turbo variklis gaminamas dviem režimais: 95 arklio galių (25 TFSI) ir 116 arklio galių (30 TFSI). 35 TFSI variantas yra varomas 148 arklio galių 1,5 litrų turbo varikliu, o pavyzdinis 40 TFSI modelis naudoja dviejų litrų turbo 197 arklio galių variklį. Visos versijos - tai priekinių ratų pavaros ir siūlomos su šešių greičių mechanine arba septynių greičių dvejopos sankabos automatine pavarų dėže. Tačiau pavyzdiniame 40 TFSI naudojama šešių greičių S tronic automatinė pavarų dėžė.

Prekyboje 2019 Audi A1 pasirodys artimiausiais mėnesiais, tačiau kol kas jo pradinė kaina nėra skelbiama.

2019 Mercedes GLE

2018 metų Paryžiaus Auto šou debiutavo 2019 Mercedes GLE modelis. Išoriškai GLE vis dar atpažįstamas kaip vidutinio dydžio visureigis, tačiau jis modifikuotas ir gan stipriai atnaujintas.

GLE modelio diapazonas bus sudarytas iš keturių, šešių ir aštuonių cilindrų variklių, taip pat iš hibridinio varianto. GLE 450 4MATIC naudoja benzininį šešių cilindrų 362 arklio galių variklį. GLE 300 atveju labiau ekonominis dyzelinis dviejų litrų keturių cilindrų variklis. Kaip skelbiama, kiek vėliau pirkėjams bus pasiūlytas GLE 350 hibridinis variantas su dyzeliniu varikliu bei šešių cilindrų dyzeliniai varikliai (350 d ir 400 d). Visuose modeliuose bus naudojama devynių greičių automatinė pavarų dėžė.

2019 Mercedes GLE modelis prekyboje pasirodys jau kitais metais, o jo pradinė kaina turėtų siekti apie šešiasdešimt vieną tūkstantį eurų.

2019 Kia ProCeed

Pietų Korėjos automobilių gamintoja Kia Europoje vykstančioje automobilių parodoje pristatė savo ProCeed modelį. Tai naujas Ceed linijos narys. Praėjusiais metais Frankfurto parodoje buvo parodyta ProCeed koncepcinė versija, na o dabar ji jau tapo gamybinė.

Potencialiems pirkėjams siūlomi du GT-Line ir GT trim lygiai bei keturi variklių variantai, t.y. trys benzininiai ir vienas dyzelinis. Pagrindiniame automobilyje yra turbo vieno litro ir trijų cilindrų bezininis variklis, kurio pajėgumas 118 arklio galių. Kitas variantas - tai 1.4 litrų keturių cilindrų 138 arklio galių variklis. Galingiausias variantas yra ProCeed GT 1,6 litrų turbo 201 arklio galios variklis bei taip pat siūlomas CRDi dyzelinis variklis, kuris yra 1.6 litrų ir 134 arklio galių. Visi varikliai yra suporuoti su standartine šešių greičių mechanine pavarų dėže, o septynių greičių dvigubos sankabos automatinė pavarų dėžė yra galima visais atvejais išskyrus vieno litro variklį.

2019 Kia ProCeed prekyboje pasirodys jau kitų metų pradžioje. Pradinė jo kaina, kaip skelbiama, turėtų siekti apie dvidešimt septynis tūkstančius eurų.

Renault EZ-Ultimo concept

Paryžiuje pristatytas Renault EZ-Ultimo concept koncepcinis modelis, ir jis skirtas šio prekės ženklo 120-osioms gimimo metinėms. Tai trečiasis šio Prancūzijos automobilių gamintojo modelis tarp tų, kurie skirti pristatyti Renault viziją, kaip ateityje bus naudojamos ir eksploatuojamos autonominės transporto priemonės.

EZ-Ultimo yra pavyzdys to, kaip autonominės transporto priemonės galėtų veikti prabangos segmente. Šis koncepcinis modelis skirtas nekonkrečiam vienam vartotojui, o verslui, pavyzdžiui, viešbučių ar taksi firmai.

„Daugelis žmonių sakė kai pradėjome kurti savarankiškas transporto priemones, kad jų dizainas bus negyvas, nes mes važinėsime dalykais, kurie turi būti pigūs. Kai kiekvienas gamintojas daro tą patį, kas tampa išskirtinumu? Jei funkcionalumas yra tas pats, dizainas turi lemti išskirtinumą. Tai suteikia man vilties, nes mūsų siūloma patirtis ir mūsų dizainas taps tokiu skirtumu“ - sakė Renault dizaino direktorius Laurens Van Den Acke.

Peugeot e-LEGEND concept

Gimtojoje automobilių parodoje Peugeot iš ties pristatė labai stilingą ir įspūdingą e-LEGEND concept koncepcinį modelį, kuris neabejotinai patrauks kiekvieno Paryžiaus parodos lankytojo dėmesį ir taps ryškia žvaigžde.

Peugeot e-Legend koncepcija, kuri sujungia retro 504 kupė su ateities žvilgsniu, galėtų ateityje tapti gamybine versija, tikina Peugeot generalinis direktorius Jean-Philippe Imperato. Tačiau tuo pačiu prideda, kad to galime sulaukti ne anksčiau kaip tik 2020 metais.

„Mums tai patinka, bet tai dar ne viskas. Bet mes galėtume jį pagaminti, jei norėtume“ - tikino jis.

Tuo tarpu šio modelio gerbėjai netgi suorganizavo internetu peticiją, kurioje Peugeot vadovybė raginama pradėti jo gamybą. Ši peticija sulaukė Peugeot generalinio direktoriaus Jean-Philippe Imperato dėmesio, Twitter žinutėje jis parašė, kad jeigu ji sulauks 500 tūkstančių žmonių palaikymo, tuomet jie turės tai iš tiesų apsvarstyti.

Peugeot e-LEGEND concept naudoja elektrinę platformą su visų keturių varomų ratų sistema maitinama 100kWh akumuliatoriumi. Pajėgumas yra įvertintas 456 arklio galiom. Kompanija teigia, kad ši konstrukcija leidžia nuo nulio ir šimto kilometrų per valandą greitį pasiekti per mažiau nei keturias sekundes, na o maksimalus greitis sudaro 220 kilometrų per valandą. Su visiškai įkrauta baterija, kaip teigiama, galima nuvažiuoti šešis šimtus kilometrų, na o greita įkrovimo technologija reiškia 80 procentų papildymą per dvidešimt penkias minutes.

Infiniti Project Black S concept

2018 metų Paryžiaus Auto šou pristatytas Infiniti Project Black S concept koncepcinis modelis, kuris galėtų būti įkvėpimu būsimiems sportiniams modeliams ir superkompleksiniams hibridiniams varikliams.

Į šį modelį įmontuotas trijų litrų dvigubo turbokompresoriaus VR30DDTT variklis, kuris jau naudojamas Infiniti Q60 ir Q50 versijose. Šio variklio pajėgumas keturi šimtai arklio galių, o hibridinė pagalba padidina bendrą pajėgumą iki 563 arklio galių. Nors kompanija nepaskelbė, per kiek laiko pasiekiamas nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis, tačiau spėjama, kad tam gali prireikti mažiau nei keturių sekundžių.

Infiniti Project Black S concept - tai tik koncepcinis modelis, tad jūs jo negalite įsigyti, tačiau kaip teigia bendrovės atstovai, daug jo elementų, įskaitant hibridinę sistemą, gali būti panaudoti ateityje kuriant gamybines versijas.

Smart ForEase concept

Smart švenčia savo dvidešimtąjį jubiliejų Paryžiaus automobilių parodoje pristatydamas visiškai veikiančią ForEase atvirą koncepciją. Tai akivaizdžiai išskirtinis automobilis.

Smart ForEase yra visiškai funkcionuojantis prototipas su pašalintu stogu. Šis modelis siūlomas su elektriniu aštuoniasdešimties arklio galių varikliu bei 17,6kWh ličio jonų baterija. Nors kol kas nėra atskleista, per kiek laiko bus pasiekiamas nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis, tačiau spėjama, kad tai sudarys 11,5 sekundes.

Bet daugiau jokių esminių detalių apie savo Smart ForEase concept koncepcinį modelį kompanija neatskleidžia.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais